Vilda glädjescener när derbyt avgjordes

Det var en match som betydde mycket för båda lagen. Målilla var inte påslagna, men det var SK Lojal som kunde vinna med 2–1. "Det var skönt att slå dem", säger Viktor Gimolli, tränare i SK Lojal.

SK Lojals Flamur Mullali firar sitt mål tillsammans med spelande tränaren Viktor Gimolli.

SK Lojals Flamur Mullali firar sitt mål tillsammans med spelande tränaren Viktor Gimolli.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2019-05-10 21:41

Viktor Gimolli har själv spelat i Målilla. Bortasegern på Idrottsparken betydde därmed lite extra för honom.

– Det är ingen lätt uppgift, det är ett bra hemmalag. Jag vet hur de kämpar. Så det var skönt att slå dem, det var viktigt för oss, säger han.

Lojal fick ett viktigt ledningsmål strax före paus. ArmendMahmutaj stod för en fin individuell prestation när han slog in 0–1 bakom Simon Rydén.

I andra halvlek kunde FlamurMullali utöka ledningen efter fint samarbete med JetmirShehi.

Målilla tryckte på mot slutet och lyckades reducera med fem minuter kvar genom Daniel Skoog. Kaptenen flyttades upp från backlinjen och var även nära att nicka in ett kvitteringsmål, men AbodOkab i Lojal-målet gjorde en fin dubbelräddning. De rödsvarta lyckades sedan hålla ut till slutsignalen.

Lojal har haft en tuff inledning på serien. Segern mot Målilla var Vena-lagets första trepoängare för säsongen.

– Grabbarna hade fått nog efter de här nederlagen vi har haft. Idag visar vi verkligen vilja från målvakt till anfall. Grabbarna ville vinna, de hade bestämt sig, säger Viktor Gimolli.

105 personer på läktaren skapade bra derbykänsla, särskilt i matchens slutskede. Lojal lyftes fram av ett högljutt bortastöd.

– Det ger mycket. Mer än man tror faktiskt.

I Målillalägret var besvikelsen stor efteråt. Flera spelare låg kvar efter slutsignalen och begravde ansiktet i den blöta gräsmattan.

– Vi gör det fel rakt igenom. Vi är inte på derbytå. Lojal är hundra procent på tå hela tiden. Vi försöker göra lite förändringar men får ingen respons, säger Målillas assisterande tränare Johan Martinsson, som suckar och fortsätter:

– Utan tvekan årets sämsta insats. Vi kan så mycket bättre än så här.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!