Viktiga poäng står på spel för VIF – ångestmöte väntar

Vimmerby IF spelar på lördagen en viktig match mot Lindö som ligger precis bakom i tabellen på kvalplats. En seger där ger lite andrum för huvudtränare Patrik Gunnarsson och VIF. "Alla matcher som är kvar nu är viktiga", säger han.

Patrik Gunnarssons Vimmerby IF vill få lite andrum i tabellen för att undvika negativt kval.

Patrik Gunnarssons Vimmerby IF vill få lite andrum i tabellen för att undvika negativt kval.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-09-01 14:00

Båda lagen står på 21 poäng men Vimmerby IF har platsen ovanför negativt kval inför helgens ångestmöte mot Lindö FF på bortaplan. Senast lagen mötte varandra vann Lindö med 4-2.

– Vi vill ha lite revansch från i våras. Vi har plockat lite poäng den senaste tiden och vi hoppas kunna göra en riktigt bra match. De är i samma sits som oss och behöver poäng. Det blir tufft givetvis men det är på konstgräs och det passar oss bra. De har lite mer press på sig också, säger VIF:s huvudtränare Patrik Gunnarsson inför uppgiften.

Vad krävs för att det ska bli tre poäng?

– Givetvis att vi fokuserar på det vi ska göra och få till det spelet vi vill. Vi vill äga mycket boll och ha mycket avslut. Det fick vi mot Kisa senast och gjorde två mål. Vi behöver fila lite på målskyttet men om man skapar chanser så brukar målen komma. 

Som flera andra lag har Vimmerby IF haft problem med sjukdomar i truppen under veckan. Men Patrik Gunnarsson har förhoppningar att det inte ska vara någon större fara. En som dock kommer att saknas är 19-årige Selatin Shaljani.

– Han måste jobba och kommer tyvärr inte loss. Mojeb Abdul Majed kommer in istället och det kan bli någon ändring i startelvan jämfört med senast. 

Fotnot: Vi sänder Vimmerbys match mot Lindö på lördag från 12.55 på www.vimmerbytidning.se

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!