Viktig trepoängare för DSK i bottenmötet

Det var en jämn batalj när IFK Österbymo och Djursdala SK möttes i ett bottenmöte. DSK vann till slut med 3-1 (1-0) och lämnar därmed bottenplaceringarna i division fem.

Andreas Brodin var en stor faktor till att DSK vann mot Österbymo.

Fotboll2020-09-12 16:12

Österbymo inledde matchen bäst och tryckte tillbaka Djursdala. Gästerna hade också sina lägen och bland annat missade Robin Gustafsson en straff. DSK kom in i matchen och i 35:e minuten nickade Simon Henriksson in 1-0.

I andra halvlek utökade Robin Gustafsson efter att ha fått driva fram ganska enkelt och skjuta in bollen. Dennis Öst gav Österbymo hopp med en reducering, men det släcktes ganska snabbt när Jihad Assaf avgjorde. 3-1 blev resultatet.

– Det känns surt. Jag tycker att vi spelade bra fotboll och var värda att vinna, säger IFK Österbymos Arvid Liljeblad, som gjorde en bra insats.

DSK:s Erik Eklund säger så här om den viktiga segern:

– Skön seger. Det var en bra kämpainsats.

I DSK stack Andreas Brodin, Robin Gustafsson och Emil och Alexander Sandberg ut. Dennis Öst och Arvid Liljeblad var bäst i Österbymo.