Viktig seger för Degerfors: "SÄ jÀvla lÄngsamma"

Duon Dijan Vukojevic och Rasmus Örqvist var avgörande nĂ€r Degerfors slog Kalmar FF med 2–1. Den fotbollsallsvenska matchen var Kalmars femte raka bortamatch utan tre poĂ€ng. –Vi Ă€r ju sĂ„ jĂ€vla lĂ„ngsamma, sĂ€ger Henrik Rydström, Kalmars trĂ€nare, till Discovery+.

Degerfors Dijan Vukojevic, i mitten, och hans lagkamrater knep viktiga poÀng i kampen om fortsatt allsvenskt spel.

Fotboll2022-07-30 17:19

Tabelljumbon Degerfors tog emot Kalmar pÄ Stora Valla i allsvenskan och hemmalaget fick en drömstart pÄ matchen.

MittfĂ€ltaren Rasmus Örqvist frispelades av Dijan Vukojevic och placerade distinkt in bollen vid bortre stolpen. MĂ„let var 23-Ă„ringens första i allsvenskan.

DÀrefter fortsatte hemmalaget att sticka upp med farliga kontringar. Omar Faraj fick ett jÀttelÀge att utöka ledningen men Ricardo Friedrich i Kalmar-mÄlet gjorde en imponerande enhandsrÀddning och fÄngade Àven returen.

Kalmars dominans

Kalmar dominerade bollinnehavet, med ett par minuter kvar till pausvila hade bortalaget haft 75 procent av bollinnehavet, men de riktigt heta mÄlchanserna uteblev.

Till slut kom dock kvitteringen. Oliver Berg, Kalmars kapten, krutade in 1–1 frĂ„n nĂ€ra hĂ„ll efter fint förarbete av Malmö FF-lĂ„net Sebastian Nanasi.

I andra halvlek fortsatte Kalmar att trilla boll. Men Degerfors försvarade sig bra och var farliga pÄ kontringar.

Det var Ă€ven en kontring som ledde till matchens avgörande mĂ„l. Örqvist slog ett fint inlĂ€gg till Vukojevic som enkelt placerade in 2–1 till Degerfors.

"Uppenbarligen förbannat dÄlig"

– Vi Ă€r ju sĂ„ jĂ€vla lĂ„ngsamma. Uppenbarligen sĂ„ Ă€r jag förbannat dĂ„lig fotbollstrĂ€nare som inte kan fĂ„ mina spelare att springa mot lag de tror att de Ă€r bĂ€ttre Ă€n, sĂ€ger Henrik Rydström, Kalmars trĂ€nare, till Discovery+ och fortsĂ€tter:

– Vi Ă€r inte bĂ€ttre Ă€n nĂ„got lag i allsvenskan om vi inte maxar.

Med ungefÀr 20 minuter kvar byttes Kalmars finlÀndare Simon Skrabb ut. I samband med bytet drog Skrabb pÄ sig ett gult kort, vilket innebÀr att han Àr avstÀngd i nÀsta omgÄng mot AIK.

Resultatet innebÀr att Degerfors klÀttrar upp pÄ kvalplats, en poÀng före bÄde nÀstjumbon Helsingborg och jumbon Gif Sundsvall.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!