Viktig match stundar Gullringen

Gullringens GoIF har i morgon höstpremiär mot Visingsö på Gullemon. En viktig match då en svartgul triumf skulle innebära att de avlägsnar just Visingsö från topp två-striden.

Gullringens tränare Daniel Ohlsson vill se ett aggresivt gulsvart lag i höstpremiären.

Gullringens tränare Daniel Ohlsson vill se ett aggresivt gulsvart lag i höstpremiären.

Foto: Roelof Stroetinga

fotboll2018-08-03 20:30

Gullringen var höstens "svitlag" bland de lokala lagen. De gulsvarta höll nollan i 525 minuter i en period mellan maj- och juni månad. De vann även sju raka matcher under ungefär samma period. Inför morgondagens höstomstart är de också obesegrade sen den 4:e maj. Laget som ska försöka bryta den sviten i morgon är tabelltrean Visingsö.

– Vi vet om att vi har två viktiga matcher framför oss. Först trean Visingsö och på fredag ettan Tranås, säger Gullringens tränare Daniel Ohlsson.

Efter de många sviterna hade Gullringen en svagare avslutning på våren. Efter två oavgjorda matcher mot bottenlagen Habo och Stensjön svajade Gullringenskutan. Men i sista vårmatchen visade de styrka och tog en komfortabel 3–0-seger mot Hvetlanda.

– Det var ett välbehövligt uppehåll som kom därefter. Men nu ser de laddade ut och är redo för hösten, menar Daniel Ohlsson.

Lördagens motstånd Visingsö mötte Gullringen i seriepremiären i våras. Då blev det gulsvart triumf med uddamålet 1–0. Det var en match som Ohlsson menar att det inte går att dra några större slutsatser kring än i dag.

– Det var första naturgräsmatchen för vår del. Det var inget skönspel direkt så därför vet vi inte så mycket om Visingsö.

Vad vill du se från dina spelare i lördagens match?

– Jag vill se att vi är aggressiva. Att vi är jävligt spelsugna och taggade på seriematch igen.

Kevin Gaines är fortsatt skadad i Gullringen och detsamma gäller Anwar Ismail. Jesper Wärnehall skadade sin ljumske i torsdags under lagets träning och kommer inte kunna medverka.

– Det blir inget spel för han de kommande veckorna.

Vinst för Gullringen skulle innebära att de tar ett stort steg mot att säkra en topp två-placering. En triumf skulle nämligen innebära att de har åtta poäng ner till tredjeplatsen.

Matchdags

Gullringens GoIF– Visingsö AIS Gullringens startelva (3-5-2): Marcin Muszka - Alexander Svartz, Ola Lindblom, Erik Lindblad - Dick Johansson, Isack Thuresson, Christian Simonsson, Albin Gustafsson, Anton Palmér - Rasmus Bexell, Rasmus Stahlin. Bänk: Martin Höglind, Bell Maneetup, Tarek Bayazid, Sebatsian Svartz och Joakim Bronow. Vi tippar: 3–1
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!