VIF vaskar om rejält till kvällens cupmatch

Tranås i serien i tisdags. Ruda borta i cupen i afton. Då passar Vimmerby på att vaska om rejält i startelvan. Fem nya spelare får chansen. "Ska bli väldigt skoj att möta dem", säger tränaren Johan Karlsson Törndahl.

Stormar fram. Joakim Storm spelar på topp i kvällens cupmatch mot Ruda.

Stormar fram. Joakim Storm spelar på topp i kvällens cupmatch mot Ruda.

Foto: Maja Allvin

Fotboll2020-08-06 16:31

Det är tätt på given för Vimmerbys fotbollsherrar. 

I kväll väntar en på förhand spännande cupmatch mot Ruda, nykomling i division fyra. 

– Jag vet inte så mycket om dem, men vi fokuserar framför allt på vårt eget spel, säger Törndahl Karlsson. 

Och som sagt, det blir ett delvis nytt Vimmerby IF jämfört med tisdagsmatchen mot Tranås (3–1). Petter Gustafsson ersätter Gustaf Johansson på målvaktsposten. Ardijan Mahmutaj och Anton Ljungberg kliver in som defensivt centrala mittfältare och Josef Fenikh och Ali Mustafa Mohammed tar de offensiva positionerna på kanterna. 

– Det är ett ungt och intressant lag, tycker VIF-tränaren. 

Det blir inte bara en rotation i startelvan, Törndahl Karlsson vill också se andra ingredienser i Vimmerbys spel som saknades mot Tranås. 

– Det fanns saker i spelet som kan bli bättre. Vi kommer att ha en lägre utgångsposition än senast och vi vill täppa till luckorna som fanns centralt i planen mot Tranås. Vi ska bli kompaktare som lag. Det är tanken. Offensivt hoppas vi få till bättre bredd och vi har flera rappa spelare. 

Målet är såklart givet: vinna matchen och ta ett steg till i Smålandscupen. 

– Om jag förstår det rätt så kliver de bästa lagen in i cupen den här omgången. Det vore ju roligt om vi fick möta Oskarshamns AIK igen. Vimmerby brukar göra det (skratt). 

Ruda har spelat en seriematch hittills. I den blev det förlust med 2–5 hemma mot Färjestaden. 

Truppen: Petter Gustafsson – Tage Falk, Oskar Bergman, Jacob Johansson, Ludwig Strömbom – Ardijan Mahmutaj, Anton Ljungberg – Josef Fenikh, Niklas Gunnarsson, Ali Mustafa Mohammed –Joakim Storm. Bänk: Edwin Johansson, Elias Hallingfors, Alex Karlsson och Ahmad Milad Naimy. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!