Glädjebeskedet – nyckelspelaren gör comeback

Snacka om välkommet besked. Maria Anspach gör comeback i Vimmerby IF. "Hon betyder otroligt mycket, på flera sätt", säger tränaren Mikael Rinaldo.

Välkommet tillskott. Speedkulan Mia Anspach förstärker VIF.

Välkommet tillskott. Speedkulan Mia Anspach förstärker VIF.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2022-01-11 13:00

Maria Anspach kunde inte hålla sig ifrån fotbollen längre. Ett års uppehåll fick räcka. Nu är kvalitetsspelaren tillbaka i VIF. Och hon behövs med sin rutin och sina fotbollsegenskaper. 

– Det är jäkligt roligt. Hon presenterades på upptaktsträffen vi hade i måndags, säger Mikael Rinaldo.  

Vad tillför hon?

– Förutom erfarenhet så är Mia otroligt kvick och dessutom är hon bra att ha i gruppen. Hon är en förebild för många och ger alltid järnet och har en bra inställning. Hon kände nog ett sug redan förra året och var med i någon match i slutet av säsongen. Då fick hon inte ihop livspusslet med småbarn och allt annat, men nu ska hon köra och det är vi jätteglada för. 

Möjligtvis är hennes comeback extra betydelsefull den här säsongen, då flera duktiga spelare i A-truppen lämnar av skilda anledningar. Rutinerade mittbacken Nathalie Milton har aviserat att hon lägger fotbollsskorna på hyllan. Samtidigt har mittfältarna Andrea Lundgren och Elin Börjesson flyttat till Skåne för studier. Mikael Rinaldo räknar inte heller med anfallaren Kajsa Gunnarsson. 

Det kan bli fler avbräck än så. 

– Vi har inte fått klart med backarna Malin Söderlund och Johanna Bellander än. Vi hoppas såklart, men vi vet inte hur det blir. Julia Wirsén har dessutom en knäskada, som hon håller på att rehabilitera. Det är osäkert när hon kan vara tillbaka. 

Utöver Mia Anspach, tillkommer comebackande Frida Pöder och HFK-förvärvet Elin Lindqvist. Dessutom är det klart att VIF gjort klart med en ny målvakt i Ida Klingtorp från Lammhult. Saga Stejdahl ses också som ett halvt nyförvärv, då hon fick stora delar av säsongen förstörd av en knäskada. 

Har ni flera spelare på ingång?

– Nja, inte som det ser ut nu. Vi har ett par spelare som självmant sökt sig till oss, men vi vet inte hur det blir med säkerhet. I dagsläget är truppen ganska så tunn. Just nu vet vi inte om vi kommer att anmäla två eller tre lag till seriespelet, säger Mikael Rinaldo. 

Vimmerby kommer spela i en på förhand tuff och intressant serie. För att komma så väl förberedda som möjligt kommer första träningsmatchen spelas redan om en månad. 

– Så tidigt brukar vi inte köra igång. Vi inleder hemma mot FC Vetlanda 12 februari. Sen rullar det på med bra motstånd fram till seriestarten. 

På agendan står bland annat division ett-motstånd och matcher mot elitklubbars juniorlag. 

Vi har sökt Maria Anspach för en kommentar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!