VIF tippar – Sveriges semifinal mot England

EM-kvartsfinalen mellan Sverige och Belgien slutade föga förvånande bara 1–0, trots 33–3 i skottstatistik. Kommer en seger mot värdlandet England sitta lika långt inne? Vi frågade Vimmerbys herrlag för att ta reda på saken.

Fyra av spelarna i VIF:s herrlag är med och tippar resultatet på Sveriges EM-semifinal.

Fyra av spelarna i VIF:s herrlag är med och tippar resultatet på Sveriges EM-semifinal.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2022-07-23 14:55

Johan "JC" Carlsson, mittfältare:

– Jag har sett tre av Sverige-matcherna, men inte så mycket av England. Publiken kommer göra sitt i den här matchen, så jag tror tyvärr att det tar stopp här. Engelskorna kommer försöka sätta stopp för Kosovare Asllani och på så vis hindra anfallsmöjligheterna för Sverige. "Kosse" är en av världens bästa fotbollsspelare på damsidan just nu, och om hon kommer lös från det engelska försvaret så kan lika gärna Sverige vinna den här semi-finalen. Om jag nu ska tippa, så tippar jag med hjärtat. Asllani tar Sverige vidare till en EM-final med sitt 1–0-mål. Jag ändrade mig lite där, med det måste väl vara tillåtet?

Joakim Storm, anfallare:

– Jag har bara hunnit se två av Sveriges matcher. Däremot såg jag Englands match mot Spanien, där de lyckades vända och vinna. Så det kan bli riktigt tufft. Men man får väl ändå tro på det svenska laget. Kosovare Asllani har varit duktig och bidragit med en stor del av Sveriges framgång. Jag tror matchen slutar 2–1 till Sverige och att Stina Blackstenius och Asllani gör målen.

Ludwig Strömbom, back:

– Sveriges matcher har man ju följt, men jag har sämre koll på England. Visst, England har hemmaplan och en stark trupp med tanke på att de har kommit lika långt som oss i turneringen, men jag tror ändå att Sverige vinner. Det blir nog till och med hela 3–0 för vår del. Man ska ju inte underdriva. Målskyttet lossnade visserligen inte mot Belgien i kvartsfinalen, men jag tror att det blir ändring på det nu. Kosovare Asllani, Stina Blackstenius och Fridolina Rolfö gör målen.

Rickard Thuresson, anfallare:

– Vi i familjen sitter alltid och tittar på Sveriges matcher. Nu har vi dock missat en, men resterande har vi sett. Vi såg Englands möte med Spanien, och det finns en hel del kvalité i laget. Jag tror att Stina Blackstenius kommer sticka ut i den här semifinalen. Hon spelar själv i Arsenal till vardags så det passar nog bra för henne att få möta många engelska spelare.

– Matchen kommer nog bli riktigt svår, Sverige ska vara nöjda med ett kryss efter ordinarie speltid. Jag tror det blir förlängning och till och med straffar. Sverige har ett bra facit när det gäller straffar, så jag tror att det blir det som avgör. Jag ser framför mig hur Asllani sätter den avgörande sista straffen, haha.

Samtliga utfrågade VIF-spelare tror på mål från Kosovare Asllani i EM-semifinalen.
Samtliga utfrågade VIF-spelare tror på mål från Kosovare Asllani i EM-semifinalen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!