VIF-talang lirade med Kalmar FF: "Lärorikt"

När SEF-trophy avgjordes i samband med Gothia Cup var Vimmerby IF:s Cevin Karlsson inlånad till Kalmar FF:s akademilag. "Det var lärorikt att få möta så bra och spelande lag", säger han.

Cevin Karlsson var inlånad till Kalmar FF:s akademilag under SEF-Cupen i samband med Gothia Cup.

Cevin Karlsson var inlånad till Kalmar FF:s akademilag under SEF-Cupen i samband med Gothia Cup.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-07-25 12:02

Den 15-årige tekniske mittfältaren Cevin Karlsson har tagit steget upp och fått träna kontinuerligt med Vimmerby IF:s A-lag i år. Ryktet om hans förmåga har även nått den allsvenska klubben Kalmar FF.

– Kalmar hörde av sig och bjöd in mig till provträning tidigare i år. Sedan fick jag chansen att åka med och vara en del av laget som spelade SEF-trophy under Gothia Cup. Det är en turnering där de klubbarna i Allsvenskan och Superettan får vara med och göra upp om vilket lag som är bäst i Sverige, säger Cevin Karlsson.

Kalmar började med knappa förluster mot AIK med 2–1 och Varberg med 3–2. I den senare matchen gav Cevin KFF ledningen med 2–1. I den sista matchen i gruppen vann sedan Kalmar med 4–1 mot Örgryte. Det räckte för att gå till A-slutspel.

– Där föll vi med 1–0 i en väldigt jämn match mot Vasalund. Jag är ändå nöjd med turneringen och upplevelsen som helhet. Det var lärorikt att möta de bästa i min årgång.

Cevin kommer att hålla kontakten med Kalmar FF i fortsättningen, men spelar vidare med Vimmerby den här säsongen då han har ett år kvar på högstadiet.

– Det har varit utvecklande för mig att träna med Vimmerbys A-lag. Att möta äldre spelare är mer utmanande fysiskt och jag har fått en bättre speluppfattning av det. Jag har suttit med på bänken en del i A-laget och fått hoppa in i en cupmatch. Jag ska jobba på hårt i fortsättningen så är det upp till tränaren att avgöra när jag är redo för mer spel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!