VIF studsade tillbaka snabbt med klar seger

Vimmerby IF är tillbaka på vinnarspåret. Efter debaclet mot Tenhult senast blev det klara 4–1 hemma mot Ölmstad. "Vi var starkare och kunde ha vunnit större", sa VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

Vimmerby fick jubla över tre poäng hemma mot Ölmstad. Efter vissa om och men lyckades de vinna med 4-1.

Vimmerby fick jubla över tre poäng hemma mot Ölmstad. Efter vissa om och men lyckades de vinna med 4-1.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-08-14 17:14

Bruksvallen som hemmaborg är fortfarande intakt för VIF. Andra raka hemmasegern togs ganska behändigt efter att VIF kopplat grepp om matchen i ett tidigt skede. Anfallaren Joakim Storm var pigg från start och skapade två hörnor på kort tid. På den andra slog Johan "JC" Carlsson ett perfekt inlägg som målvakten sträckte sig efter förgäves och Knut Gunnarsson dök upp på bortre stolpen och nickade in 1–0.

undefined
Knut Gunnarsson nickar in 1-0 för VIF mot Ölmstad tidigt i matchen.

– Det såg stabilt ut i första. Vi spelade inte riktigt lika bra som mot Tenhult i första, men vi hade läget under kontroll och lät inte Ölmstad skapa något nämnvärt, sa Patrik Gunnarsson.

Det kändes därför extra onödigt av VIF att släppa in 1–1 i upptakten av andra halvlek.

– Vi bjöd på den. Gustaf i målet slog bollen rakt i gapet på deras spelare som kunde rulla in den. Det är klart att man hann bli orolig då, men vi jobbade på och höll ihop spelet så pass väl att det ändå kändes som vi skulle reda ut det.

Gunnarsson fick rätt till slut. Vladmir Radak gav VIF ledningen åter lite turligt och sedan fick Joakim Storm utöka ledningen till 3–1 välförtjänt efter hårt slit hela matchen. Abdul Majed fastställde sedan slutresultatet.

– Hela laget förtjänar att hyllas för segern. Ett extra plus till Elias Hallingfors som kom in som vänsterback och gjorde det bra.

Målen:

1–0 (10) Knut Gunnarsson, 1–1 (50) Johan Lazar, 2–1 (68) Vladimir Radak, 3–1 (86) Joakim Storm, 4–1 (89) Abdul Majed.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!