VIF-spelarens hårda dom – lång avstängning väntar: "Som vi trott"

Sinnet rann över, förseelsen var grov. Nu har Vimmerby IF:s talang Ibrahim Haddar fått sin dom efter händelsen mot Haga för en tid sedan. "Domen var som vi förväntat oss", säger VIF-tränaren Fredrik Falkevall.

Ibrahim Haddar, VIF-spelaren till vänster, är avstängd i en månad framåt.

Ibrahim Haddar, VIF-spelaren till vänster, är avstängd i en månad framåt.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2024-04-30 15:09

Inga matcher under maj månad. 

Det är kontentan sen disciplinnämnden sagt sitt i fallet Ibrahim Haddar. 

Vimmerbys anfallare är åter spelklar först 3 juni. 

Vad var det då som hände? Jo, i hemmamatchen mot Haga (1–1) fällde Haddar en motståndare, varpå det uppstod gruff där sedan Ibrahim Haddar skallade, alternativt enligt sin egen utsago, markerade mot spelaren i fråga. Haddar fick rött kort och tvingades lämna planen i den 75:e matchminuten.

Så här säger Fredrik Falkevall om domen som nyligen kom:

– Det var inte överraskande hårt, utan vad vi förväntat oss. Det är ungefär det straffet brukar bli efter en sån här förseelse med tre incidenter i ett. På videoklippen ser det ut som att Ibrahim skallar motståndaren, men enligt han själv var det inte så. Oavsett vilket så ser nämnden allvarligt på bara rörelsen i sig. Att dessutom domaren upplevde det som att Ibrahim var hotfull mot honom gör att det blir så här pass lång avstängning. 

Vad säger Ibrahim Haddar själv om händelsen?

– Han är ångerfull. Förhoppningsvis lär han sig av det här.  

Ibrahim Haddar kommer att missa Vimmerbys fem nästkommande seriematcher i division tre-fotbollen. Nästa match han är tillgänglig i och spelklar är hemmamötet mot Valdemarsvik 8 juni. Fram tills dess får han bara träna. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!