Strömbom opererad – då räknar han med att vara tillbaka

Vimmerby IF:s vänsterback Ludwig Strömbom har genomgått en knäoperation efter skadan han ådrog sig för en knapp månad sedan. "Om allt går bra hoppas jag att vara tillbaka när serien startar om i augusti", säger han.

Vimmerby IF:s Ludwig Strömbom har genomgått en operation för knäskadan han ådrog sig.

Vimmerby IF:s Ludwig Strömbom har genomgått en operation för knäskadan han ådrog sig.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2021-06-08 17:00

Det var under ett träningspass i början av maj som olyckan var framme. Ludwig Strömbom fastnade och vred till sitt högerknä. Efter magnetröntgen visade det sig att han haft lite tur i oturen och undvikit en ödesdiger korsbandsskada då det konstaterades att det var menisken som tagit smällen.

Tidigare i veckan genomfördes operationen och Ludwig är ändå vid ganska gott mod när Sporten får kontakt med honom.

– Det låter som ingreppet gick bra. De plockade bort en ganska stor bit av den inre menisken. Flyter allt på som det ska framöver ska det inte innebära några större problem nu, men däremot kan det ge vissa men längre fram i livet, säger Ludwig Strömbom.

De närmaste dagarna ska han gå på kryckor och är sjukskriven. Om två veckor ska stygnen plockas bort. Sedan räknar Ludwig med att kunna vara tillbaka på planen ganska snabbt.

– Jag har fått ett par enkla övningar av sjukgymnasten som jag har börjat med redan nu för att hålla knät igång. Sedan låter det som att jag ska kunna komma igång och träna. Den första seriematchen med VIF den 3 juli är inte aktuell, men när serien kör igång igen i augusti är förhoppningen att jag ska vara tillbaka, säger han.

Att fotbollen har kommit igång med träningsmatcher igen gör honom extra sugen på att komma tillbaka.

– Jag har sett VIF:s matcher mot Västervik och Södra Vi och längtar efter att få spela själv.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!