VIF repade sig snabbt – pangstart i derbyt

Det var besvikna miner efter förlusten mot Eksjö senast. Mot Vetlanda var det andra tongångar. VIF rivstartade och avgjorde matchen tidigt och vann med 5–0. "Det var inget snack alls", säger assisterande tränaren Håkan Ericsson.

Nathalie Johansson satte två av Vimmerbys mål mot Vetlanda.

Fotboll2021-08-28 17:54

Åskådarna på Ceos Arena hade knappt hunnit bänka sig innan det small bakom Vetlandamålvakten. Inte bara en gång, utan två.

Det var ett mål signerat Nathalie, gånger två. Mittbacken Nathalie Milton rullade in bollen efter fint pass från Nathalie Johansson. Kort därefter kom tvåan genom Stina Kägo-Bragsjö. Detta efter pass av Svea Backstad.

Knappt tio minuter senare var det dags igen. Den här gången genom Nathalie Johansson, som definitivt stängde matchen då hon också var målskytt fram till 4–0.

– Vi fick precis den start som vi ville ha med full fart från början. Vi spelade i ett högt tempo och bara körde på. Det var härligt att se, säger Ericsson.

Vetlanda hade kort och gott inte en chans. Låt vara att de försökte spela kortpassningsspel genom lagdelarna, men ofta blev de helt uppkäkade av ett aggressivt och löpvilligt Vimmerby.

I andra halvleken var matchbilden densamma, med ett hemmalag som dominerade och som vann boll på boll högt upp på offensiv planhalva. Det blev "bara" ett mål sista 45, då Kajsa Gunnarsson avslutade distinkt.

– Tyvärr blev det lite som vi befarat i den andra halvleken, där det blir lite så att vi spelar av den.

VIF visade med eftertryck att de vill vara med och fightas om seriesegern.

Många var bra i Vimmerby.

– En riktig lagseger, där Svea Backstad och Andrea Lundgren var jätteduktiga i första halvlek, säger Håkan Ericsson.

Vimmerby var rejält på hugget mot Vetlanda.