VIF hade inte flytet med sig – tappar viktiga poäng

VIF:s huvudtränare Patrik Gunnarsson var rejält besviken efter att hans Vimmerby förlorade med 5–2 borta mot Lindö i kampen om otroligt viktiga poäng runt kvalstrecket. "Bollen verkar inte vilja gå in", säger han.

Patrik Gunnarsson Vimmerby IF

Patrik Gunnarsson Vimmerby IF

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-09-02 15:33

Vimmerby IF var nära att få en fin öppning i den viktiga streckmatchen mot Lindö på bortaplan. Hemmalaget räddades av stolpen och sedan tog Lindö över kommandot. VIF:s försvar hade stora problem och Lindö åt sig mer in i straffområdet och till slut skulle utdelningen också komma.

När domaren blåste för halvtid låg Vimmerby under med 2–0.

– Det hade blivit en helt annan matchbild och vi hade fått en trygghet om vi hade gjort 1–0 där istället för att den går i stolpen. Bollen verkar inte vilja gå in. Vi har lite problem med deras kontringsspel, säger Vimmerbys huvudtränare Patrik Gunnarsson om den första halvleken.

Uppförsbacken skulle bli allt brantare för Vimmerby när man åkte på två nya mål i baken direkt i den andra halvleken. Det var inte VIF:s dag och man förlorade med 5–2 efter att lagets bästa målskytt Haris Dreco och anfallsveteranen Rickard Thuresson fick göra varsitt tröstmål.

Lindö kliver därmed förbi Vimmerby i tabellen och lämnar över kvalplatsen.

– Det är ren besvikelse om det ska vara milt sagt. Det är en lustig match att spela och vi skapar sjukt många mållägen. Vi sätter inte våra målchanser. Fy fasen, man spyr att prata om det nu. Spelmässigt var det jämnt men chansmässigt är det stor favör till oss. Men detta är fotboll, säger Patrik Gunnarsson.
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!