VIF möblerar om

Vimmerby IF tvingas möblera om rejält i laget inför lördagens möte med Sjömarken på Skobes Arena. Nathalie Milton går bland annat tillbaka som mittback.

Nathalie Milton är tillbaka som mittback vär VIF möter Sjömarken.

Nathalie Milton är tillbaka som mittback vär VIF möter Sjömarken.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-06-01 15:55

Nathalie Milton har tagit ett steg upp till mittfältet den här säsongen, men är nu tillbaka som mittback när VIF tar emot Boråslaget Sjömarken.

– Jag har inga problem med att hoppa in där det behövs. Att spela mittback och dessutom tillsammans med Malin Söderlund har jag ju gjort förr om man säger så. Sedan får vi hjälp av Mathilda Strömdahl som tar steget ner som ytterback. Hon har också spelat där förr så det är inga problem, säger Milton som är lite orolig för de skador som börjat drabba spelarna i laget och tvingar fram ändringar i startelvan.

– Både Malin Blidfors och Malin Engström har problem med baksida lår. Det är dessutom flera spelare i truppen som haft samma problem tidigare under säsong. Jag är övertygad om att det till stor del beror på att vi tränar och spelar på konstgräs hemma och sedan kommer en del bortamatcher på naturgräs och det ökar risken för den typen av skador, säger Milton.

Ett plus för VIF inför lördagens match är att Alicia Strand är tillbaka efter att ha varit avstängd senast. Det återstår dock att se om hon kommer få någon ytterligare avstängning för det röda kort hon drog på sig för två matcher sedan.

– Det känns tryggt att ha Alicia tillbaka på planen. Hon bildar dessutom ett starkt lås på innermittfältet med Hanna Eriksson. Hon spelade nästan hela matchen senast och ser allt starkare ut, säger Nathalie Milton.

Offensivt sett mönstrar VIF också ett par starka kort. Anna Karlsson tar klivet upp på topp igen och bildar anfallspar med Nathalie Johansson. Duon har firat stora framgångar tillsammans tidigare och ska bli spännande att se. De kommer även att stöttas framåt av Kajsa Gunnarsson och Greta Koponen som återfinns som yttermittfältare.

– Det känns som vi har fått ihop en slagkraftig startelva som ska kunna ge Sjömarken en rejäl match. Jag vet inte så mycket mer om motståndet än att de kommer från Borås. Men det är lika bra det för då kan vi fokusera på vårt eget spel istället, säger Milton.

Division 1-serien har om man bortser att Jitex ryckt åt sig en rejäl serieledning efter sju omgångar varit väldigt jämn. VIF ligger i mitten och är i läget att om man vinner lördagens match kan man avancera upp till toppen. Likaså kan två raka förluster få dem att bli inblandade i bottenstriden.

– Alla kan verkligen slå alla i den här serien och det är en skön känsla inför matcherna, summerar Milton.

Preliminär starelva:

Kicki Rödin, Mathilda Strömdahl, Malin Söderlund, Nathalie Milton, Amanda Lundberg, Kajsa Gunnarsson, Hanna Ericsson, Alicia Strand, Greta Koponen, Nathalie Johansson och Anna Karlsson.

Bänk: Sofie Johansson, Andrea Lundgren, Linnea Friberg + en till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om