VIF illa ute efter ny förlust

23 mål. Det är vad Vimmerby IF släppt in sammanlagt senaste fem matcherna. I helgen blev det en ny brakförlust mot Sjömarken med 5–1. ”Speglar inte matchen”, säger VIF-tränaren Håkan Ericsson.

Vimmerby förlorade mot Sjömarken med 5–1 och har nu bara tre poäng ner till nedflyttningsstrecket.

fotboll2018-09-16 18:05

Inledningsvis i matchen var det dock ett Vimmerby som var det något bättre laget. Laget tryckte ner Sjömarken, men lyckades inte vaska fram någon het målchans. Istället fick de ett slumpmål i baken efter ett inslaget inlägg som touchade en VIF-spelare och in i eget mål. Gästerna vek inte ner sig utan de fortsatte pumpa på, men misstag på mittplanen skulle såra Vimmerby hårt i denna match. 2–0 efter halvtimmen spelad och det blev även resultatet i halvlek.

– Vi hade ett bra snack i paus. Vi bestämde oss för att flytta fram våra positioner och började sedan andra halvlek lika bra som första, menar Håkan Ericsson.

Men trots jämnt överlag var det en stor skillnad mellan lagen i denna match. Sjömarken satte sina chanser och Vimmerby gjorde det inte. Detta resulterade i en 4–0 ledning med tjugo minuter kvar av matchen. VIF tröstmålade på nick i den 85:e genom Nathalie Milton, men närmare än så kom inte VIF. Ny brakförlust med 5–1 och för fjärde gången på de fem senaste matcherna släppte laget in fem mål.

– 5–1 speglar inte matchen. Sjömarken är oerhört effektiva, men vi gör ett litet steg i rätt riktning, säger Ericsson.

Extraplus får Malin Söderlund, Hanna Eriksson, Anna Karlsson och Alicia Strand.

Med tre matcher kvar att spela har Vimmerby nu tre poäng ner till nedflyttningsstrecket. Vimmerby har kvar att möta serieledaren Jitex Mölndal, tabellfyran Mariebo och jumbon Eksjö.

– Vi har inte hunnit reflektera om de matcherna än. Vi får ta det nu i veckan.