Thuresson firade 400 med ännu en fullträff

400 matcher. I moderklubben Vimmerby IF från 2003 tills nu. Det var en riktig milstolpe som Rickard Thuresson passerade i matchen hemma mot Västerviks FF. "Jag hade inte koll på att det var så många så hyllningen kom som en överraskning", sa Thuresson.

Rickard Thuresson

Rickard Thuresson

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2023-06-13 06:00

Det har blivit en och annan match och ett och annat mål genom åren. Vimmerbys anfallsess Rickard Thuresson kom nämligen upp i 400 spelade matcher för A-laget när VIF mötte Västerviks FF hemma på måndagen. Innan matchen hyllades han av representanter från klubben med blommor och tårta. Dessutom fick han dagen till ära spela i tröja nummer 400.

Huvudpersonen själv var överraskad.

– Domaren kallade mig för jubilaren innan matchen och då blev jag lite misstänksam. Sedan var det kul att bli hyllad och få byta ut tröja nummer 10 mot 400. Den funkade helt okej också.

undefined
Rickard Thuresson

Hur har du lyckats göra så många matcher?

– Jag etablerade mig i A-laget redan 2003 och har fått vara ganska fri från skador och spelat som ordinarie mest hela tiden sedan dess. Då blir det ju en hel del matcher när åren går.

Vimmerbys 37-årige veteran hade vissa funderingar på att runda av karriären efter klubbens avancemang till division 3 ifjol. Han har dock visat i år att han har mycket kvar att ge. Mot VFF spelade han fram till tre mål och fick till slut göra ett själv också.

– Det kändes extra skönt att få sätta dit ett faktiskt. Dessutom nickade jag in bollen just när speakern Stefan Bragsjö ropade ut att jag fått priset för matchens prestation. Det blev ju ganska bra tajming.

undefined
Rickard Thuresson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!