VIF hade lekstuga – duon briljerade i krossen

Det blev en rejäl urladdning för Vimmerby IFs damer hemma mot Tranås under lördagen. Seger med hela 6-0 där en duo hade show i hemmalaget. "Vi är riktigt duktiga och hela laget gör det bra", säger VIFs huvudtränare Pierre Brorsson.

Frida Pöder hade show mot Tranås.

Frida Pöder hade show mot Tranås.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-08-19 15:12

Nathalie Johansson och Frida Pöder i VIF gjorde att matchen mot Tranås blev en enkel historia. Duon svarade med två mål vardera och Vimmerby hade en 4-0-ledning i inledningen av den andra halvleken.

– De (Frida Pöder och Nathalie Johansson) gör en jättebra match, båda gör det riktigt bra. Frida sliter och löper otroligt mycket. Sedan får hon göra två mål också, säger VIFs huvudtränare Pierre Brorsson.

Molly Levin och Stina Kägo Bragsjö kunde sedan fullborda krossen när Vimmerby vann till slut med siffrorna 6-0.

– Vi spelar stabilt och den andra halvleken gör vi det riktigt bra. Det var jämnt i början men vi hade ett par målchanser innan vi fick hål på dem. Vi är riktigt duktiga och hela laget gör det bra. 

Vad betyder en sådan här urladdning?

– Det var starkt och bra också att inte släppa in något. Det kommer fler matcher och det känns som att vi har något bra på gång. Det känns bra inför fortsättningen.

Tidigare under lördagen säkrade damlandslaget VM-bronset efter seger med 2-0 mot Australien, där Vimmerbyfostrade Kosovare Asllani blev stor matchhjälte.

Hur mycket energi fick ni från damlandslagets triumf?

– Klart att man får energi av det, säger Pierre Brorsson med en glad ton i rösten.

Efter 6-0-segern mot Tranås lyfte Pierre fram Molly Levin, Frida Pöder och Julia Rosin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!