VIF förlorade nyckelmatch: "Väldigt besviken"

VIF:s viktiga bottenmöte mot Skärblacka slutade med blytung förlust (1-3). "Jag känner bara besvikelse just nu", säger tränaren Jesper Lätt kort efter slutsignal.

Ludwig Stömbom deppar efter slutsignalen i matchen mellan Vimmerby IF och Skärblacka, där gästerna vann med 3-1.

Ludwig Stömbom deppar efter slutsignalen i matchen mellan Vimmerby IF och Skärblacka, där gästerna vann med 3-1.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Fotboll2019-09-15 18:12

Vinna eller försvinna. Det var ungefär den känslan som låg i luften på ett blåsigt Ceosvallen innan matchen mot Skärblacka. En riktig sexpoängsmatch, där seger för Vimmerby skulle innebära ett stort steg mot att klara sig kvar, medan förlust betyder att en nedflyttning kryper sig allt närmare. 

Det blev förlust. 

Vimmerby hann inte ens komma in i matchen innan de låg under. På en fast situation efter bara några minuter gjorde gästernas Jakob Kus mål. 

 – Det är en tung start för oss. Att få ett mål i baken så tidigt. Då blir det tufft, konstaterar VIF-tränaren Jesper Lätt. 

Vimmerby fick genast börja jaga kvittering. De hade ett spelövertag, men det hjälpte inte. 

 – Vi har samma problem idag som vi haft mycket innan. Att vi inte kan ta vara på våra lägen att skapa chanser och göra mål när vi har momentum, suckar Jepser Lätt. 

 – Sedan får vi ett psykologiskt jobbigt kontringsmål emot oss i slutet av första. Det var tungt. 

Vimmerby hade inte direkt turen med sig. Räknar man målchanser var det väl någorlunda jämnt, men Skärblacka gjorde målen. 

En bit in i andra halvlek placerade gästernas John Poikela, som även gjorde 0-2, in ett distansskott i nättaket. Tre mål upp och där kändes det som att luften gick ur hos hemmalaget. 

Mohammed Jafr Mustafa gjorde ett snyggt reduceringsmål, men närmare än så kom aldrig hemmalaget. Slutresultatet skrevs till 1-3. 

 – Att jag gjorde mål spelar ingen roll eftersom vi ändå förlorade. Jag vet att chansen fortfarande finns att vi kan stanna i division 3. Men i praktiken tror jag det är klart att vi åker ur till division 4 nu, säger en besviken Mohammed Jafr efter matchen. 

Även tränaren Jesper Lätt var lång i ansiktet efter förlusten. 

 – Jag är väldigt besviken. Det är bara det jag känner just nu egentligen. Jag har inte hunnit analysera matchen än, utan vi är bara nedslagna över förlusten. 

Nu, med två matcher kvar, är läget som följande: Vimmerby har en poäng upp till kvalplatsen och 4 poäng till Torstorp på säker mark. Men det krävs att både Tranås och Tenhult tar färre poäng än VIF för att det ska bli kvalplats. 

 – Det enda vi kan göra nu är att försöka vinna nästa match. Resten kan vi inte påverka. Det som är synd är att vi inte längre har något i egna händer, utan nu måste vi hoppas att de andra förlorar medan vi vinner. 

Om det inte går vägen för VIF, vilket det ju i nuläget inte ser ut att göra, kan det bli första gången på mycket länge som laget spelar division 4.

 – Jag har inte hunnit tänka så mycket på det än, men det skulle inte alls kännas bra om vi åker ner till fyran, säger Vimmerbytränaren.

Publik: 190

Ett av tre målfiranden för gästerna under söndagens match.
Ett av tre målfiranden för gästerna under söndagens match.
Karta: Ceosvallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!