VIF fick bita i gräset igen mot Haga

Vimmerby IF var på intet vis sämre än gästande Haga i toppmötet på Ceosvallen på lördagen, men fick ändå se sig besegrat med 2–0 (1–0). Det innebär i praktiken att Haga gör upp om seriesegern med Myresjö/Vetlanda med tre omgångar kvar.

Vimmerbys Joakim Storm faller i straffområdet utan åtgärd från domaren. VIF föll tungt hemma mot Haga i toppmötet.

Vimmerbys Joakim Storm faller i straffområdet utan åtgärd från domaren. VIF föll tungt hemma mot Haga i toppmötet.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-09-18 15:46

– Sett till spelet och antalet chanser så tyckte jag att vi var bättre än Haga. Resultatet skulle snarare ha varit 2–0 till oss om det speglat hur matchen såg ut, men gör man inga mål är det svårt att vinna matcher, sa VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

Vimmerby hade ett litet spelövertag från start utan att komma fram till de där riktigt heta lägena. Därför kom Hagas ledningsmål i den 17:e minuten lite överraskande. Leo Jankovic tog emot en långboll och överlistade Gustaf Johansson i VIF-målet med ett distinkt avslut.

Resten av första halvlek var ganska chansfattig. Haga fick en farlig frispark efter att Haris Dreco fällt en Hagaspelare farligt nära straffområdet, men frisparken gick över. Vimmerbys bästa chans kom efter en hörna där gästerna hade fullt sjå att freda sig, men lyckades få undan bollen till slut.

– Målet kom på den enda riktiga chans som de skapade i första halvlek så det var tungt att gå in med det resultatet till halvtidsvilan.

I mitten av andra halvlek kunde och borde VIF fått till en kvittering. Utöver ett par väl optimistiskt tagna långskott och en handssituation som domaren inte valde att blåsa straff för hade Rickard Thuresson den klaraste möjligheten. Vladimir Radak och Haris Dreco stod för förspelet där bollen till slut hamnade hos Thuresson som stenhårt från nära håll, men bollen gick tätt över.

– Vi har tillräckligt med chanser för att både kunna kvittera och ta ledningen, men bollen ville inte in helt enkelt, sa Patrik Gunnarsson.

Istället kom 2–0 till Haga drygt fem minuter från slutet och säkrade tre poäng för gästerna. Det innebär i praktiken att Haga får ensamt ta upp jakten på serieledande Myresjö/Vetlanda. Haga är två poäng bakom med tre omgångar kvar och lagen ska möta varandra.

För VIF:s del skiljer nu nio poäng upp till toppen och då är det långsökt att tro att de ska lyckas komma ikapp.

– Vi får försöka spela för äran och för den sportsliga biten gentemot de andra lagen i serien. Haga var ett bra och stabilt lag, men jag är övertygad om att de kommer att få svårt att gå förbi Myresjö/Vetlanda. De har en vassare topp på sitt lag med ett par riktigt bra spelare och jag tror att Simon Klein kommer fälla avgörandet för deras del till slut.

Deppigt i VIF efter Hagas 1-0-mål.
Deppigt i VIF efter Hagas 1-0-mål.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!