VIF blev utklassat i Borås

Vimmerby IF:s damer kom snabbt ned på jorden efter segern senast. Topplaget Bergdalen körde över VIF med hela 8-1.

Nathalie Milton gjorde VIF:s enda mål mot Bergdalen.

Nathalie Milton gjorde VIF:s enda mål mot Bergdalen.

Foto:

Fotboll2019-08-31 18:40

Det tog sex minuter för Bergdalen att spräcka nollan hemma på Björkängsvallen i Borås. Innan första halvlek var slut så hade de också gått fram till komfortabla 5-0.

– Det kändes bra innan matchen. Men man märkte efter ett par minuter att de var riktigt vassa och hetare än oss. Vi gick ned oss lite också, och kom inte riktigt upp i kapaciteten som vi vet att vi kan ha, säger VIF-tränaren Mikael Rinaldo.

Kunde ni gjort något annorlunda i förberedelserna?

– Vi kanske skulle haft mer respekt för dem. I andra halvlek gick vi ned på fem spelare på mittfältet. Det kändes lite säkrare och vi vann lite mer bollar på mitten. Men det var inget att säga om egentligen, de var tyngre och bättre än oss, säger Mikael Rinaldo.

VIF-tränaren hyllade motståndet.

– De var jätteduktiga och har några spelare som spelat i allsvenskan. Det är det bästa laget som vi har mött, säger han.

Trots den stora förlusten krigade VIF-laget på i 90 minuter.

– Vi gav inte upp utan krigade på därute och ville verkligen hålla nere siffrorna, säger Rinaldo.

VIF fick också till en reducering, på straff, genom Nathalie Milton.

Nästa helg väntar en betydligt viktigare match för VIF – som sannolikt avgör om lagets chans att klara sig kvar i division ett ska leva in i de sista omgångarna. Då väntar Lindö på hemmaplan, ett lag som ligger tre poäng före VIF i tabellen.

– Vi vägrar ge upp innan någon annat säger något, så det är bara att glömma det här så fort som möjligt, och köra full fart framåt i nästa match. Då får vi också tillbaka Greta Koponen, och vi fick heller inga avstängningar eller skador med oss från dagens match, säger han.

Extra plus går till Julia Rosin och Svea Backstad, för hennes andra halvlek.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om