Ny skadesmäll för VIF: "Får vara kreativa"

Ett redan skadedrabbat Vimmerby IF har åkt på en ny smäll. Gustav Stejdahl åkte på en lättare hjärnskakning på torsdagens träning. "Han föll olyckligt efter en duell och slog i bakhuvudet", säger VIF-tränaren Fredrik Falkevall.

Gustav Stejdahl åkte på en lättare hjärnskakning på VIF:s träning i torsdags.

Gustav Stejdahl åkte på en lättare hjärnskakning på VIF:s träning i torsdags.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-03-22 15:15

Gustav Stejdahl fick hämtas av ambulans på Arena Ceos under torsdagskvällen träning. På fredagen kom dock lugnande besked.

– Jag har varit i kontakt med Gustav och han berättade att han åkte till sjukhus för kontroll, men fick lämna senare samma kväll. Han mår mycket bättre idag. Beskedet han fick var att han drabbats av en lättare hjärnskakning. Nu ska han följa den så kallade hjärntrappan och vänta tills han är återställd.

Mittbacken som är ny för säsongen missar därmed helgens träningsmatch mot Smedby AIS borta på lördag. Där är heller inte mittbackskollegan Knut Gunnarsson tillgänglig eftersom han är bortrest.

– Vi får vara lite kreativa och hitta en ny lösning på mittbackspar. Rickard Thuresson är tillgänglig för spel igen och har provat att gå ned som back tidigare. Jag tror även att Albin Gustafsson skulle fixa det bra. Men inget är spikat än.

Till matchen mot Smedby saknas även Anton Brorsson, som är sjuk, och Selatin Shaljani som inte kommer loss från jobbet. Däremot är Oskar Stejdahl tillgänglig för spel igen. 

Hur pass oroande är skadeläget med tanke på att seriepremiären närmar sig?

– Det är klart att det inte är optimalt. Samtidigt är många av de skadade spelarna på väg tillbaka. Och de som är skadade har åkt på oturliga smällar som inte går att påverka. Jag hade varit mer bekymrad om spelarna dragit på sig baksida lår eller ljumskar som har mer samband med hur vi tränar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!