VIF fixade tre poäng i säsongsavslutningen

Vimmerby IF vann säsongsavslutningen mot IF Haga med 3–2 på hemmaplan. Efter slutsignalen fick huvudtränaren Patrik Gunnarsson frågan om han kommer bli kvar nästa säsong? Svaret: "Jag kan inte säga så mycket just nu", meddelar Gunnarsson efter matchen.

Patrik Gunnarsson vill vänta med att ge något direkt besked kring hans framtid i VIF.

Patrik Gunnarsson vill vänta med att ge något direkt besked kring hans framtid i VIF.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-10-07 16:12

Vimmerby IF har under en längre tid kämpat för sin överlevnad i division 3 och man lyckades säkra ett nytt kontrakt i den förra omgången, efter bortasegern mot Västervik. Det gjorde lördagens säsongsavslutning mot Haga betydelselös men VIF var nöjda att de fick en fin avslutning med tre poäng på hemmaplan.

– Det var skönt att avsluta med en seger, även om det inte hade någon betydelse i tabellen. Jag tycker vi spelar bra och de unga killarna som fick chansen gör en bra insats, säger VIF:s huvudtränare Patrik Gunnarsson.

Att få stanna kvar i "trean" betyder väldigt mycket – då klubben hade det som målsättning inför säsongen.

– Vårt mål är uppnått och nu får vi chansen att etablera oss. Vi gjorde det vi skulle i år. Jag är nöjd med säsongen i sin helhet. 

Det återstår och se om det kommer vara Patrik Gunnarsson som leder laget nästa år. Framtiden är inte spikad.

– Jag har precis avslutat sista matchen för säsongen så jag får smälta det här lite nu. Jag har kontrakt till december och det är inget som är bestämt ännu. Vi får se vad som händer. Det här jobbet tar mycket tid och det är tufft när man har ett heltidsjobb vid sidan av. Inget beslut är taget.

Enligt uppgifter till Vimmerby tidning kommer Patrik Gunnarsson att lämna VIF. 

Knut Gunnarsson, Edwin Holm och Selatin Shaljani gjorde målen mot Haga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!