"Vi försöker, men orkar inte hänga med"

Rimforsa IF:s herrar hade en tung söndagkväll i Malmslätt. De inledde bra, men sedan rann det iväg till förlust med 2-8.

Det blev förlust för Rimforsa i söndagens match mot Malmslätt.

Det blev förlust för Rimforsa i söndagens match mot Malmslätt.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2019-09-08 19:49

 – En tung afton, suckar Rimforsatränaren Erik Svensson. 

RIF hade elva spelare borta med skador, avstängningar och annat i söndagens möte med serieledande Malmslätt. Då blev det tufft. 

 – Till en början hängde vi med rätt bra. Då kändes det som att vi var med. Vi hade ett bra läge att reducera till 2-3, men missade och då kontrade Malmslätt in 4-1 istället. Där någonstans kändes det som att vi tappade orken. 

När Rimforsa inte orkade rann det iväg snabbt. 

 –  Vi försöker, men orkar inte hänga med. Vi bjuder på saker vi inte ska bjuda på och gör misstag. Samtidigt får man hylla Malmslätt. De utnyttjar misstagen och tar vara på sina lägen. 

Slutsiffrorna skrevs alltså till 8-2 för Malmslätt, som får mycket beröm av RIF-tränaren.

 – De är tunga att möta och gör mycket rätt. De sätter hård press och har ett bra anfallsspel. Det är så många som är delaktiga i offensiven, löper i djupled, vill ha boll och gör det svårt att försvara. De är helt enkelt ett bra lag. 

Att många spelare saknades i Rimforsa bidrog till att de inte orkade hela vägen. 

 – Det är många som tvingas dubbelspela, både med U-lag och A-laget. Vi måste göra så när många är borta. Sedan ska vi inte skylla på det. Andra får komma in och ersätta och vi måste jobba med dem som är tillgängliga. Men idag är det tyvärr så att vi inte räcker till, säger Erik Svensson. 

Nästa helg spelar RIF-herrarna hemma mot IFK Motala. 

 – Vi släpper den här matchen och ska göra en bra prestation nästa vecka. Det är nio poäng att spela om och vi ska försöka ta så många som möjligt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!