"Vi är inte nöjda med hur det såg ut"

Hultsfred FK:s damer slog Tjust B med siffrorna 6-3 (3-2) och tog ett stort kliv mot uppflyttning till trean. Ändå var tränaren Peter Jaldefeldt missnöjd.

Matilda Hemmingsson i HFK dam (Arkivbild)

Matilda Hemmingsson i HFK dam (Arkivbild)

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2019-09-07 14:59

Serieledande HFK tog under lördagen emot Tjust B, som låg trea i tabellen med färre matcher spelade. Trots det var hemmalaget stora favoriter på förhand, enligt tränaren Peter Jaldefeldt. 

 – De hade med sig ett rent reservlag och vi hade bästa möjliga startelva, så det borde ha varit självklart att vi skulle vara bättre, berättar han. 

Så blev det inte riktigt. Hultsfred gjorde förvisso ett snabbt ledningsmål.

 – Efter det är vi usla. Det var så pass att jag tänkte: "det här går inte". De gör 1-1 och 2-1 på två skitmål, där vi inte alls gör det vi ska, säger tränaren. 

Men HFK lyckades ta tag i matchen igen. De vände till 3-2 i paus och satte dit 4-2 tidigt i andra. 

 – Sedan gör de ett riktigt drömmål. Då är det match om det igen. Vi gör två mål, men man kan aldrig riktigt vara säker. Med tanke på de målen vi släppte in idag och de vi har släppt in senaste tiden så man vet inte. Andra lagets målvakt var riktigt duktig också så vi hade svårt att punktera matchen.

Seger med tre mål och tre viktiga poäng i toppen, men ändå var Peter Jaldefeldt besviken. 

 – Vi kom undan med blotta förskräckelsen får man säga. Det var ingen bra match. Det är klart att tre poäng är huvudsaken, jag är här för att ta upp laget till trean, men när man vet att vi kan så mycket bättre kan vi inte vara nöjda. Det har varit lite sämre efter uppehållet. Försvarsspelet har inte sett bra ut. 

 Vad är skillnaden då mellan hösten och våren?

 – Jag tror det handlar om att vårt F14-lag har haft många matcher och så. Vi har inte kunnat träna ordentligt mellan matcherna och det har blivit för hög belastning med flera matcherna. De flickorna utgör en stor del i laget. 

Caroline Phalén gjorde fem mål för HFK och Julia Ingemarsson gjorde ett. Femmålsskytten var givetvis en av dem som lyftes fram av tränaren. 

 – Jag måste säga Carro. Hon gör fem mål och är verkligen en klass för sig. Utan henne vet jag inte om vi hade vunnit idag. Jag vill även lyfta fram Shams Imad Tarabeih och Nathalie Helgesson. Det var väl de tre som stack ut. Övriga vet jag att de kan bättre. 

Karta: Hultsfred
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!