VFF-tränaren om insatsen: "Kanon"

VFF gick till kvartsfinal men där tog det stopp, medan Södra Vi åkte på två förluster i lördagens slutspel i Håkan Sandbergs Minnescup.

Ergest Fasko, tränare i Västerviks FF.

Ergest Fasko, tränare i Västerviks FF.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2020-02-01 19:14

Västerviks FF lyckades inledningsvis bra under andra helgen i Linköping. De kryssade mot Studenterna (1-1) och vann mot IK Derik (5-1). Dessa resultat tog Västervik vidare från slutspelsgruppen till en kvartsfinal mot Boxholm. Men där tog det stopp. Boxholm vann klart med 5-1.

Västerviks tränare Ergest Fasko: 

– Vi saknade lite i duellerna den matchen. Boxholm är ett fysiskt lag med starka killar. Vi var bättre i passningsspelet, men tappade nästan i alla dueller, säger Fasko, som sett till hela cupen är nöjd med lagets insats. 

– Vi hade nio juniorer med oss och var 16 spelare totalt. Vi spelade fin fotboll och det var kanon. Från detta tar vi med oss viljan att ge allt i varje match och varje duell.   

VFF-tränaren hyllar också turneringen. 

– Det var trevligt, med många bra lag. Det är trevligt när fotbollslagen från kommunerna häromkring samlas.

Målskyttar i VFF: Christoffer Sjöblad 2, Rasmus Rosengren, Robin Lundahl, Alfred Grahn, Mathias Jakobsson, Herman Östin.

För Södra Vi IF blev det inte alls en lika rolig helg som förra. Inte särskilt konstigt, med tanke på att de ställdes mot division ett-laget Linköping City och förra årets cupvinnare Mjölby AI. 

SVIF förlorade med 7-1 mot Linköping och 4-0 mot Mjölby. Enda målet gjordes av Anton Brorsson, som vi pratade med inför lördagens matcher. 

– Det kommer bli riktigt tufft. Det blir nog mycket att jaga boll och försvara, sa Anton då. 

Det visade sig att han hade rätt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!