Storseger för VFF i seriepremiären

Amel Komina, Simon Sandholm och Christopher Sjöblad gjorde två mål var när VFF premiärslog Linköping City FC.

Amel Komina blev tvåmålsskytt under söndagens match för VFF.

Amel Komina blev tvåmålsskytt under söndagens match för VFF.

Foto: Ilkka Ranta

Fotboll2022-04-10 18:58

Ett nedgraderat Linköping City FC väntade för Västerviks FF när det skulle premiärspelas i herrarnas division tre under söndagen. Publiken bjöds på en sällan skådad storkross och matchen slutade till sist 6–0 till laget från Västervik.

Inför matchen hade VFF:s huvudtränare Jimmy Svensson inte stenkoll på motståndet och sade då till Sporten att hans lag skulle spela sitt spel för att nå bästa möjliga resultat. Nyckelspelaren Amel Komina bekräftade detta efter matchen:

– Vi visste inte mycket alls. Vi visste att det hade varit stor rotation i truppen och att tränaren hade lämnat kort innan denna premiär. 

När matchen väl var igång så var det jämt länge. Lagen kände på varandra och femton minuter in så var det fördel Linköping. De höll mer i bollen utan att skapa några riktigt heta chanser. Då studsade bollen upp på handen på en Linköpings-försvarare och domaren blåste straff. Amel Komina tvekade inte alls utan han tryckte upp bollen i målvaktens högra kryss. 

– Skönt att spräcka målnollan tidigt. Jag gav bort en straff på försäsongen men inte här idag, nu är det seriespel, säger en leende Komina efter matchen.

undefined
Johan Lundin dominerade luftrummet i matchen mot Linköping City.

Komina var inte färdig där. En kvart senare slog Fredrik Lindhe som till dagen spelade vänsterback ett flackt inlägg som Komina på ett tillslag styrde upp i nättaket.

– Det var snyggt, absolut! Men relativt orättvist. Två chanser och två mål i den första halvleken. Vi kommer inte riktigt upp i nivå men vi leder ju där så det får vi vara nöjda med, fortsätter Komina.

Ledning i paus för VFF och vad än som sades i omklädningsrummet så gav det resultat. I den andra halvleken höll hemmalaget mer i bollen och blev mer spelförande. En Komina passning i djupled gav i den 67:e minuten Simon Sandholm ett friläge som han utnyttjade - 3–0 och spiken i kistan var nedslagen. 

– Ett viktigt läge att sätta den och extra skönt att det är Simon som gör det. Det är viktigt att få igång honom, skrattar Komina.

VFF var dock inte färdiga där. Ett rött kort på en bortaspelare gav hemmalaget chansen att bättra på sin ledning och det gjorde de. Christopher Sjöblad både chippade och tryckte in två mål och Sandholm gjorde ytterligare ett. 

undefined
Christopher Sjöblad gjorde två av lagets sex mål under söndagens match.

– En bra dag på jobbet för oss alla idag även om vi i vissa stunder inte kommer upp i nivå. Vi tar med oss vinsten och poängen och blickar framåt härifrån, avslutar Komina innan han går in och firar med lagkamraterna.

Karta: Bökensved
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!