Veteranerna tackades av när Djurgården föll tungt

Djurgårdens förhoppningar om en allsvensk tredjeplats gick upp i rök hemma mot Sirius. För Tommi Vaiho blev 2–4-förlusten ändå minnesvärd. Målvaktsveteranen byttes in på tilläggstid för att tackas av för lång och trogen tjänst.

Djurgårdens målvakt Tommi Vaiho byttes in och tackades av i slutet av lördagens match mot Sirius.

Fotboll2023-11-04 19:44

Redan för drygt en månad sedan meddelade Djurgården att målvakten Tommi Vaiho, 13 säsonger i klubben, och backen Elliot Käck, 182 matcher i Djurgårdens tröja, gör sina sista säsonger som spelare. På lördagen tackades duon av på Tele2 arena efter årets sista hemmamatch i fotbollsallsvenskan.

Medan Vaiho byttes in på tilläggstid, och redan då fick ta emot både lagkaptensbindeln och publikens jubel, fick Käck – långtidsskadad – nöja sig med att bevittna matchen från läktaren.

Målvaktstavla

Ur ett blårandigt perspektiv var det ingen höjdartillställning. Matchen böljade fram och tillbaka, inte helt oväntat med tanke på att det enda som stod på spel var en teoretisk tredjeplats för Djurgården.

Den chansen försvann i och med den i slutändan klara förlusten, 2–4.

Djurgårdens Felix Vá gav hemmalaget ledningen i den 22:a minuten när han helt omarkerad kunde nicka in en hörna – inte utan hjälp från Siriusmålvakten David Mitov Nilsson som schabblade in bollen.

Hattrickhjälte

Men gästerna hade svar på tal. Och ingen mer än Joakim Persson.

21-åringen nickade in 1–1 i den 41:a minuten, gav Sirius ledningen med 2–1 i den 48:e och avslutade sedan kvällen genom att spika slutresultatet till 4–2 i den 67:e.

– Det brukar bli så när man inte har gjort mål på ett tag, då blir det hattrick, säger Persson till Discovery+ efter sitt åttonde, nionde respektive tionde målet för säsongen.

– Vi gör en bra match. Jag är väldigt nöjd och stolt.

Med en match kvar att spela står det klart att Djurgården slutar fyra i allsvenskan 2023. Sirius ligger åtta inför slutomgången.