Veteranen fortsĂ€tter – pĂ„ vĂ€g mot allsvenskt rekord

Med 428 matcher Àr han allsvenskans meste utespelare. Det rÀcker inte för Andreas Johansson. NÀsta Är tÀnker veteranen slÄ Sven Anderssons rekord pÄ 431 matcher.

Halmstads trÀnare Magnus Haglund och lagkaptenen Andreas Johansson samarbetar Àven nÀsta sÀsong. Arkivbild.

Halmstads trÀnare Magnus Haglund och lagkaptenen Andreas Johansson samarbetar Àven nÀsta sÀsong. Arkivbild.

Foto: Anders Bjurö/TT

Fotboll2023-11-23 18:15

Johansson, 41, förlÀnger kontraktet med Halmstads BK med ett Är, över sÀsongen 2024.

Förhandlingarna gick snabbt, skriver Hallandsposten.

– Det kĂ€nns vĂ€ldigt bra. "Ante" gjorde Ă„terigen en mycket stark sĂ€song och han visar inga Ă„lderskrĂ€mpor. Han fortsĂ€tter vara en mycket betydelsefull spelare i vĂ„r backlinje och en otroligt betydelsefull person i vĂ„r grupp, sĂ€ger huvudtrĂ€naren Magnus Haglund till tidningen.

– Han kommer till jobbet varje dag och gör sitt yttersta för laget och klubbens bĂ€sta. Jag Ă€r fantastiskt glad att han förlĂ€nger, jag Ă€r inte överraskad att vi fick till det men jag Ă€r likvĂ€l glad.

Johansson slog i somras rekordet som den utespelare som spelat flest allsvenska matcher.

Nu Àr han bara fyra matcher frÄn att toppa mÄlvakten Sven Andersson rekord.

– Nummer ett sĂ„ vill han spela vidare för att han tycker att det Ă€r sĂ„ otroligt roligt att spela fotboll. Sedan tror jag absolut att rekorden driver honom. Att kunna bli historisk i svensk fotboll genom att dĂ„ ha gjort fler allsvenska matcher Ă€n nĂ„gon annan, det skulle vara fantastiskt roligt för "Ante" att uppnĂ„ det. Och det Ă€r ju ocksĂ„ sannolikt att han gör, sĂ€ger Haglund till Hallandsposten.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!