Växjös tråkiga svit – femte raka förlusten

Tabelljumbon Växjö fortsätter att ha det tufft i damallsvenskan. Trots en tidig ledning i matchen fick de lämna Vittsjö tomhänta efter sin femte raka förlust.

Vittsjö vände och vann mot jumbon Växjö. Arkivbild.

Vittsjö vände och vann mot jumbon Växjö. Arkivbild.

Foto: Fredrik Persson/TT

Fotboll2020-08-30 17:05

Den damallsvenska tabelljumbon har haft en tuff säsong. Inför söndagen hade Växjö bara mäktat med två segrar hittills och hade bara åtta poäng på kontot.

Matchen mot tabellnian Vittsjö var därför en gyllene chans att plocka poäng.

– Vi måste börja plocka poäng så att vi kan klättra. Vittsjö är ett lag som vi har strax ovanför oss, så det här är en jätteviktig match, sade Växjös Jennie Nordin till Sportbladet Play inför matchen.

I stället blev det ännu en svidande förlust.

Växjö inledde starkt. Redan i den fjärde minuten tog man ledningen när Nellie Karlsson fick på ett perfekt avslut och satte bollen strax under ribban till 1–0.

I den 30:e minuten kunde dock amerikanska nyförvärvet Elizabeth Eddy sätta 1–1 när hon fick stå helt fri i målområdet och rulla in bollen.

Och bara två minuter senare, efter rejält slarv i försvaret, gjorde Växjö självmål när Jennie Nordin fick bollen på foten och råkade putta in den i mål.

Ett blytungt läge för Växjö. Och tyngre skulle det bli.

I den 78:e minuten visade Emily Gielnik på nytt hur viktig hon är för Vittsjö när hon gjorde mål för tredje matchen i rad och sköt in slutresultatet 3–1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!