Växjö för starkt för SVIF i kvalet

Södra Vi kunde inte stå emot Växjö BoIS i kvalmatchen på hemmaplan som slutade 1-4 (1-2). Siffror som kunde och borde varit ännu större.

Södra Vi räckte inte riktigt till i kvalmatchen hemma mot Växjö BoIS.

Södra Vi räckte inte riktigt till i kvalmatchen hemma mot Växjö BoIS.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2019-10-12 15:45

Växjö kom med ett gott rykte och visade tidigt att det fanns fog för det. De tog tidigt ledningen genom Muhamed Asllani och var även nära 2-0, men Södra Vis Pontus Holm stod för en fin parad i målet. 
Istället kom 1-1 efter dryga kvarten sedan Anton Brorsson skjutit och Robin Hammar hann fram och lyfte in bollen på halvvolley. 
Fem minuter senare kom 2-1 för gästerna genom Muhamed Asllani som sedan var närmare att utöka ytterligare än vad SVIF var att kvittera innan halvtid. 
Upptakten på andra halvlek bjöd på flera chanser åt båda håll. Tarek Bayazid var nära att kvittera, men hans skott gick tätt över. 
Tio minuter in i andra halvlek fick gästerna straff. Deras skyttekung Johnbosco Samuel Kalu klev fram och gjorde 3-1. 
Sedan kom även 4-1 genom Poul Kalemera och då var saken klar. Växjö hade dessutom en rad fina chanser på slutet och kunde ha vunnit betydligt större med lite bättre skärpa i avsluten.

– Spelmässigt var det två ganska jämna och bra lag. Vi skapade dock fler chanser och i andra halvlek avgjorde vi säkert. Nu får vi fokusera på Oskarshamn i sista kvalomgången och göra jobbet hela vägen, sa Växjötränaren Jonas Petersson.

– Jag tycker att vi stod upp ganska bra ändå, men de är klassen bättre än oss. Med lite flyt kunde vi fått in något mer mål och gett matchen lite mer nerv, men Växjö vinner rättvist och ska ha bra chans mot Oskarshamn, säger Södra Vis tränare Peter Magnusson som gav plus till Pontus Holm och Robin Hammar.

Adrian Mathiasson var en av Södra Vis bästa spelare.
Adrian Mathiasson var en av Södra Vis bästa spelare.
Karta: Ulfveskog
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!