Västervik bjöd upp till kamp mot Vimmerby

Toppen mot botten. Men i ett derby kan allt hända. Västervik gav Vimmerby en rejäl match på Bökensved på måndagen, men gästerna vann till slut med 2–1. "Det blev en riktig derbykamp med två lag som krigade hela vägen. Vi avgjorde på vår lite bättre fysik", sa VIF-tränaren Mikael Rinaldo.

Vimmerbyjubel efter Tyra Andersson tidiga 1-0-mål.

Vimmerbyjubel efter Tyra Andersson tidiga 1-0-mål.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-05-30 20:59

Vimmerbytjejerna kom med favorittrycket på sina axlar och såg ut att få en ganska bekväm resa när Tyra Andersson gjorde 1–0 efter tre minuter med ett välplacerat och hårt skott. Gästerna tryckte på efter målet också och gick för att avgöra det hela tidigt. 

Hemmalaget vägrade dock ge sig och efter 20 minuter vaskade de fram en möjlighet. Wilma Winqvist fick till en riktig fullträff och visade prov på enorm målglädje när hon fick näta mot sina forna lagkamrater.

– Även om vi fick en tuff start så tycker jag ändå att vi höll modet uppe. Sedan kom kvitteringen väldigt lägligt och den fick oss att höja oss ännu mer, sa Västervikstränaren Fredrik Walfredsson som fick se sitt lag ta över bitvis i mitten på första halvlek.

undefined
Wilma Winqvist skriker ut sin glädje över Västerviks kvittering till 1-1.

När det närmade sig halvtid fick Vimmerby fart på anfallsspelet igen. Två gånger om bröt Nathalie Johansson in från vänsterkanten och hittade in till Frida Pöder som mycket väl kunde ha givit laget ledningen. Johansson fick även ett läge själv efter förarbete av Tyra Andersson, men 1–1 stod sig till halvtid.

– Vi hade en dryg handfull chanser i första så vi borde nog fått med oss en ledning. Samtidigt krigade Västervik på föredömligt och stressade oss hela tiden. Det gjorde det svårt för oss, sa Mikael Rinaldo.

undefined
Nathalie Johansson blev matchvinnare på straff till slut för Vimmerby.

Andra halvlek bjöd också på kamp hela vägen fram till slutsignalen. Vimmerby tog kommandot när Svea Backstad ordnade en straff i 59:e minuten. Den förvaltade Nathalie Johansson väl och tryckte upp bollen i nättaket.

– Tack vare att det bara stod 2–1 så blev det spännande hela vägen. Jag trodde att Västerviksspelarna skulle mattas och inte orka hela vägen, men de gav sig aldrig. Det var väldigt skönt att vi fick med oss tre poäng. I en sådan här derbykamp kan man lätt tappa poäng, sa Mikael Rinaldo vars lag nu får ladda om för ytterligare tre matcher de närmaste tolv dagarna.

I Vimmerbylaget fick mittbacksparet Saga Stejdahl och Greta Koponen beröm. Dessutom var Julia Rosin fenomenal på mittfältet i andra halvlek.

Västervik hade sin främsta spelare i Wilma Winqvist som klev fram och visade vägen i varje närkamp. Tränaren Fredrik Walfredsson var trots förlusten väldigt nöjd med lagets insats.

– Vi möter trots allt ett topplag och står upp väldigt väl.

Tyra Andersson i kamp med Malin Blidfors.
Tyra Andersson i kamp med Malin Blidfors.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!