Väskförbudet märktes av direkt – matchen försenad

Det nya väskförbudet märktes av direkt i den första herrallsvenska matchen med regeln på plats. Värnamo–Hammarby (0–0) fick skjutas fram efter att köerna ringlat sig långa utanför arenan.

Ett par tusen tillresta Hammarbysupportrar fick i Värnamo känna av de längre kötiderna till följd av det nya väskförbudet.

Ett par tusen tillresta Hammarbysupportrar fick i Värnamo känna av de längre kötiderna till följd av det nya väskförbudet.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Fotboll2023-11-04 17:23

Den delade poängen på Finnvedsvallen innebär att Värnamo behåller greppet om femteplatsen i tabellen. Med en match kvar att spela är smålänningarna fortsatt två poäng före Hammarby.

Åskådarna bjöds inte på någon överväldigande fotbollsunderhållning. Däremot fick de känna på vad det nya väskförbudet – infört av Polismyndigheten tidigare i veckan, kopplat till den förhöjda terrorhotnivån – kan få för konsekvenser för upplevelsen.

Första utan Cifuentes

Det tog betydligt längre tid än vanligt att ta sig in på arenan, vilket fick till följd att matchen försenades. En kvart efter utsatt tid kunde man dock sparka i gång tillställningen.

För Hammarby var det första matchen utan Martí Cifuentes vid rodret. Spanjoren är klar som ny tränare för engelska Queens Park Rangers, och har redan nu klivit åt sidan. I väntan på att en ny huvudansvarig är på plats har Abel Lorincz klivit in i Cifuentes ställe. Ungraren har fram till nu varit assisterande tränare med fokus på videoanalys.

Rykten om Hellberg

Frågan är om nästa Hammarbytränare går att finna i lördagens motståndarlag. Ryktena går heta kring Värnamos Kim Hellberg, vars kontrakt går ut efter säsongen.

Själv vet han inte huruvida det här var sista hemmamatchen som Värnamotränare.

– Det var vad jag vet bara sista matchen för i år. Så får vi se vad som händer. Vi har gjort det bra. Det går väl inte att komma ifrån att vi har varit poängmässigt bäst i allsvenskan under hösten, säger Hellberg till Discovery+.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!