Värnamo närmare allsvenskan efter ny seger

IFK Värnamos segertåg i superettan fortsätter. Nu är klubben allt närmare allsvenskan efter tre viktiga poäng borta mot Gais, 2–1.

Fotboll2021-10-16 15:25

Med fem omgångar kvar har IFK Värnamo den allsvenska platsen inom sikte. Det är nu hela tio poäng ner till trean Helsingborg på andra sidan strecket som markerar uppflyttning till högsta serien.

IFK Värnamo som flyttades upp från Ettan Södra i år har aldrig spelat i allsvenskan och hysterin växer på den småländska orten.

– Det är klart att man blir påmind om det. Det är mycket media som pratar om det. Men när det väl är match är det samma fokus som vanligt. Vi vet att det är extremt svåra matcher kvar, säger lagkaptenen Freddy Winsth till Discovery efter segern på Gamla Ullevi.

Värnamo säkrade segern med två mål inom loppet av några minuter efter en dryg halvtimmes spel.

Första målet gjordes av Gaisbacken August Wängberg, som olyckligt nog rensade ett inlägg från högerkanten rakt upp i eget nät bakom målvakten Mathias Karlsson.

Bara tre minuter senare slog Oscar Uddenäs ett inlägg från vänster längs marken. Målfarlige Oscar Johansson höll sig framme mellan tre hemmaförsvarare och stötte in 2–0.

Gais kunde reducera i början av den andra halvleken genom Simon Alexandersson, men räckte inte till mot Värnamo.

Medan smålänningarna blickar uppåt mot allsvenskan får Gais fortsätta att oroligt snegla mot det andra strecket som innebär kvalspel ur serien. Göteborgarna ligger precis ovanför.