Strömbom redo för spel: "Har varit frustrerande"

Efter ett drygt års skadefrånvaro är Ludwig Strömbom redo för spel. Han börjar på bänken när Vimmerby tar emot Ekhagen på onsdagskvällen. "Det har varit frustrerande att stå vid sidan av och inte kunna vara med och tillföra ute på planen", säger han.

Ludwig Strömbom börjar på bänken för VIF mot Ekhagen och är redo för spel igen efter lång skadefrånvaro.

Ludwig Strömbom börjar på bänken för VIF mot Ekhagen och är redo för spel igen efter lång skadefrånvaro.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2022-06-21 16:00

Den 24-årige vänsterbacken kommer från Vena och har spelat i Vimmerby IF sedan 2019. Inför säsongen 2021 var han etablerad startspelare med en nyckelroll i laget. Då var olyckan framme på en försäsongsträning i maj.

– Jag skulle springa ifatt Erik Ståhlgren på en träning, men underskattade hur snabb han var. Det slutade med att jag fastnade i gräset och vred till mitt högra knä. Det visade sig att menisken hade fått en rejäl smäll.

Från början hade Strömbom hopp om att kunna vara tillbaka senare under säsongen, men det skulle ta betydligt längre tid än så. Först nu, drygt ett år efter skadan, är han redo för spel igen.

– Jag har fått skynda långsamt under rehabträningen och inte stressa. Det har varit jobbigt att acceptera och det har känts frustrerande att stå vid sidan av och inte kunna vara med och tillföra ute på planen.

Under skadeperioden har han ändå valt att följa laget på matcher och träningar och försökt hitta sin roll i truppen. Från sidan har han fått se Vimmerby göra succé den här säsongen och toppa serien.

– Vimmerby har gjort det väldigt bra och har en betydligt större bredd i truppen den här säsongen. Ett par nyförvärv har gått in och tillfört mycket, säger Strömbom som ändå tror att laget har ännu mer att ge.

– Känslan är att det inte har klickat fullt ut än. Senast mot Stensjön var egentligen första matchen som laget visade sin fulla potential. Då saknades ändå Rickard Thuresson, men då gick Joakim Storm in och gjorde fyra mål istället. Det är en styrka att inte vara beroende av enskilda spelare.

På onsdagen är det Ekhagen hemma som gäller för Vimmerby. Ludwig Strömbom börjar på bänken och är medveten om att han har tuff konkurrens av Niklas Gunnarsson som startar som vänsterback.

– Det känns bara bra att jag har någon så pass bra att tävla emot. Det sporrar mig extra på träningar.

Skulle han få hoppa in på onsdagen blir det i så fall hans första tävlingsmatch sedan oktober 2020. 

– Det känns som väldigt länge att inte ha spelat match på ett år och åtta månader. Nu känns kroppen bra och jag är bara 24 år och har förhoppningsvis många år kvar som fotbollsspelare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!