Vände och vann mot serieledarna

Hultsfred svarade för en stark vändning då de besegrade Pukeberg hemma med 2-1 på fredagskvällen och såg till att jämna ut serien ytterligare.

Tränaren Jerker Einarsson var riktigt nöjd med laginsatsen av HFK.

Fotboll2018-05-18 21:26

Gästerna fick ett tidigt ledningsmål då Ludvig Ingelsten höll sig framme i den fjärde minuten. HFK hade innan dess haft en bra chans genom Albert Johansson och anfallskollegan Filip Ingemarsson var lite senare inte långt borta från att kvittera med en cykelspark, men bollen gick utanför med ganska bred marginal.

– Vi visste att Pukeberg var ett bra lag som ville rulla boll, men vi låg rätt och tvingade dem att slå långt istället. De kom igenom lite lätt ett par gånger, men jag tyckte ändå att vi hade kontroll på dem, sa HFK-tränaren Jerker Einarsson.

I mitten av andra halvlek fick Albert Johansson utdelning för sitt slit och ordnade kvitteringen till 1-1.

HFK nöjde sig dock inte med det utan fick även till 2-1. En frispark som Ludvig Strömbom bombade in. Välförtjänt med tanke på att HFK haft en boll på mållinjen minuterna innan.

Väl i ledning vägrade hemmalaget släppa den ifrån sig och tog tre sköna poäng som innebar att Pukeberg åkte på sin första förlust för säsongen och att toppstriden i serien jämnar ut sig ytterligare.

– Det är skönt att se att vi tror på det vi gör. Segern är en riktig laginsats. Alla jobbar stenhårt i försvaret och så kommer målen och segern välförtjänt till slut, sa tränaren Jerker Einarsson.

Albert Johansson var ett ständigt orosmoment för Pukebergs försvar.

2-1 (0-1)

Hultsfreds FK-Pukebergs BK Division 4 Östra Målen: 0-1 Ludvig Ingelsson, 1-1 Albert Johansson, 2-1 Ludvig Strömbom.