van Gaal sågar Qatar-VM: "Löjligt"

Nederländernas förbundskapten Louis van Gaal är inte nöjd med Fifas beslut att hålla årets fotbolls-VM i Qatar. Tränaren kallar beslutet "löjligt" och menar att pengar är det enda Fifa bryr sig om. 70-åringen har samtidigt testat positivt för covid-19, vilket innebär att han missar träningsmatcherna mot Danmark och Tyskland.

Nederländske förbundskaptenen Louis van Gaal är inte nöjd över Fifas beslut att arrangera fotbolls-VM i Qatar. Arkivbild.

Nederländske förbundskaptenen Louis van Gaal är inte nöjd över Fifas beslut att arrangera fotbolls-VM i Qatar. Arkivbild.

Foto: Stian Lysberg Solum /NTB/TT

Fotboll2022-03-22 12:12

Louis van Gaal, 70, har en lång och framgångsrik karriär som tränare bakom sig. Utöver att ha vunnit Champions League med Ajax har nederländaren coachat storlag som Barcelona, Bayern München och Manchester United.

Numera är veteranen inne på sin tredje som förbundskapten för sitt hemland och passade på att ta fram den stora motorsågen på en presskonferens inför träningsmatcherna mot Danmark och Tyskland.

Måltavlan var det internationella fotbollsförbundet (Fifa) och deras beslut att anlägga årets VM-turnering i Qatar.

"Det är löjligt"

– Det är löjligt att vi ska spela i ett land för att, vad är det Fifa säger, utveckla fotbollen där och att göra det genom att organisera ett mästerskap i landet. Det är inte vad det handlar om. Det handlar om pengar och kommersiella intressen. Det är det enda som betyder något för Fifa, säger van Gaal.

70-åringen var inte klar där.

– Varför tror ni att jag inte sitter med i någon kommitté hos Fifa, trots all min expertis? Det är för jag alltid har motsatt mig den här typen av organisation. Det är inte rätt.

Smittad med covid-19

Louis van Gaals lag är sedan tidigare kvalificerat för VM och ska träningsspela mot Danmark på lördag och mot Tyskland på tisdag. Båda matcherna spelas hemma i Amsterdam på Johan Cruijff Arena.

Förbundskaptenen kommer dock inte att leda laget i någon av matcherna då han testat positivt för covid-19. Assistenterna Danny Blind, Henk Fraser och Frans Hoek kommer ta över rodret tillfälligt.

Nederländerna vann sin VM-kvalgrupp före Turkiet och Norge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!