Rekordtidigt och stort intresse för Bullerby Cup

Efter två år utan Bullerby Cup märker Vimmerby IF av ett stort intresse inför 2022. "Vi har 210 intresseanmälningar redan och det har vi aldrig haft så tidigt", säger David Lindgren som är verksamhetsansvarig i Vimmerby IF.

Vimmerby IF:s verksamhetschef David Lindgren ser ett rekordtidigt stort intresse för Bullerby Cup.

Vimmerby IF:s verksamhetschef David Lindgren ser ett rekordtidigt stort intresse för Bullerby Cup.

Foto: Arkiv

Fotboll2021-12-07 19:00

Nyligen kom beskedet att Vimmerby IF får ta del av coronastödet som Riksidrottsförbundet fördelat. Summan 812 000 kronor är mindre än de 1 257 000 de fick året innan, men VIF:s David Lindgren är ändå nöjd med utfallet.

– I stort sett hela summan kommer från pengar som vi tappat till följd av att Bullerby Cup inte blev av. Kompensationen är statens och Riksidrottsförbundets sätt att se till att vi och andra arrangörer av stora evenemang för barn och ungdomar får en chans att jobba vidare, säger han.

Arbetet med Bullerby Cup 2022 är redan i full gång och klubben har märkt av ett stort intresse.

– Det är redan 210 lag som gjort en intresseanmälan och vill delta nästa år. Så stort intresse har det aldrig varit så tidigt. Jag pratade bland annat med en ledare för ett lag tidigare i veckan. De hade tänkt komma till oss och spela sin första cup för två år sedan, men grabbarna har fått vänta och nu är de angelägna om att få vara med 2022.

Är du förvånad över det stora intresset?

– Både och. Självklart finns det ett sug efter att få åka på cup igen. Samtidigt så kan det finnas en viss osäkerhet kring hur det ska funka när vi inte haft någon cup på två år. Att intresset är så stort tolkar jag som att många ser Bullerby Cup som en etablerad turnering och ett tryggt alternativ.

Till 2022 kommer fem klasser att anordnas för både flickor och pojkar.

– För att ge spelare som missat chansen att delta i sina ålderklasser de senaste åren har vi utökat med en klass för elvaåringar också så att det blir enskilda turneringar för såväl tio-, elva-, tolv-, tretton- som fjortonåringar för både flickor och pojkar, säger David Lindgren som noterat ett extra stort intresse för de två äldsta åldersklasserna.

– De yngre klasserna spelas utan tabeller och slutspel. För de två äldsta klasserna får vi köra slutspel och där har fler lag än vanligt som visat intresse.

Tidigare har det varit 200 lag med i turneringen som mest och det ser ut att vara gränsen nästa år med.

– Gränsen hänger ihop med hur många lag vi kan fixa boende åt. Vi tittar på lösningar där.

För att det ska bli en Bullerby Cup 2022 gäller det att det blir en sommar fri från coronarestriktioner.

– Man törs inte räkna med nåt längre. Det enda vi kan göra är vara förberedda när det väl blir grönt ljus.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!