Väl genomförd premiär av DSK: "Vår match från start"

Det blev en strålande premiärmatch för Djursdala SK som besegrade IF stjärnan med hela 4–0. Tränaren David Henriksson kunde inte vara annat en nöjd efter fajten. "Det är vår match från start".

Kramkalas! Max Karlsson omfamnar Jonathan Arvidsson efter hans ledningsmål.

Fotboll2024-04-14 19:50

På ett blåsigt Arena Ceos (till och med mer än vanligt) var det Djursdala som tog kommandot från start.

Efter cirka halvtimmen spelad kom första målet för hemmalaget, när ett långskott från Jonathan Arvidsson lite turligt letade sig in i mål. Tio minuter senare var det dags igen när Simon Henriksson spelade fram Ahmed Ibrahim. 2–0 till DSK i paus.

Det var tydligt att Djursdala hade pratat om att hålla bollen på marken i blåsten.

– Jag vill gärna att vi ska spela längs backen i alla matcher. Men med tanke på omständigheterna försökte vi verkligen inte slå en enda långboll den här matchen, få ner allt på backen var direktiven. Det tryckte jag verkligen extra hårt på innan matchen.

undefined
David Henriksson var nöjd med prestationen från sitt lag i premiärsegern.

I andra halvlek fyllde DSK på målkontot med ytterligare två fullträffar. 3–0 gjorde matchens gigant, mittbacken Jakob Karlsson, som höll sig framme i samband med en fast situation. 4–0 kom genom Isack Thuresson. Fyra mål, hållen nolla och tre poäng i säsongens första match för DSK.

– Det är vår match från start och vi gör 90 väl genomförda minuter. Vi pratar om att ha god rörelse, hitta triangelspel och hela tiden kämpa för varandra i defensiven, vilket jag tycker vi gör.

Han väljer att lyfta fram hela laget efter segern men utdelar extra beröm till två spelare. Målvakten Linus Palmér Håårdh gjorde flera fina räddningar och Jakob Karlsson gjorde sin bästa match hittills i Djursdala-tröjan enligt Henriksson.