Utskåpning av VIF • Toppar tabellen: "Kom igång i andra"

Guldkandidat innan seriespelet började – och visst finns det mycket som talar för det. Vimmerby IF har fått en flygande start i serien. 4–0 i premiären följdes upp av en ny storseger under söndagen, 7–1 mot Falköping. "Vi kom igång i andra halvlek", säger tränaren Pierre Brorsson.

Målkalas. Vimmerby har fått en flygande start på säsongen. Borta mot Falköping vann laget stort igen, nu med 7-1.

Fotboll2024-04-21 16:24

Man kan lätt tro att det har gått som på räls i de här två inledande matcherna för VIF.

Resultaten talar sitt tydliga språk för just det. 4–0 och 7–1.

Ändå har det inte riktigt varit så...

– Nja, jag tycker faktiskt inte att vi var så bra i den första halvleken. Passningsspelet satt inte som det skulle och det kändes inte som att vi var riktigt i stöten, trots att vi snackade om att vi skulle våga släppa loss innan matchen.

Oavsett vilket kunde Vimmerby gå till halvtidsvila med en 3–1-ledning i ryggen efter två mål av skyttedrottningen Nathalie Johansson och ett av Stina Kägu Bragsjö.

Efter paus var tränaren Brorsson nöjd med det mesta.

– Vi spelade klart bättre då och skapade också mycket målchanser.

Falköping var mer eller mindre chanslöst. Detta Falköping som faktiskt en gång i tiden var allsvenskt. Av detta såg man inte röken av i den här matchen.

Efter mål av Sarah Falkevall, Nathalie Johansson, Frida Pöder och Molly Levin skrevs segersiffrorna till 7–1.

Vimmerby har fått en utmärkt start i serien och toppar tabellen. De har två klara vinster när man nu ställs mot ett annat tippat topplag, Jönköpings Södra, i nästa omgång.

Brorsson hyllade särskilt anfallarna Nathalie Johansson och Frida Pöder efter vinsten mot Falköping. Han berömde även Julia Rosin och Saga Stejdahl.