Utklassning när Rimforsa besegrade Österstad

Rimforsa hade inga problem med Österstad i division 5 Östergötland västra herr i fotboll, och vann hemma med utklassningssiffrorna 8-2 (3-1).

Rimforsa IF B vann mot Österstads IF

Fotboll2023-10-07 18:18

Det var dessutom en skön revansch från senaste mötet, som Österstad vann med 3-2.

- Vi gör en riktigt bra match och kul att det också släppte med målskyttet. Alla i laget får plus. Skönt med en riktigt fin avslutning på säsongen, kommenterade Rimforsas ledare Per Borg efter matchen.

Rimforsa började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara två minuter slog Sam Lenneman Söderberg till.

Rimforsa ökade ledningen till 2-0 tidigt i matchen, genom Martin Sjöberg, i elfte minuten.

Rimforsa gjorde 3-0 i 19:e minuten, när Murteza Panahi hittade rätt.

I 20:e minuten slog Jacob Gimnerus till, och reducerade åt Österstad. I 49:e minuten reducerade Österstad på nytt genom Jonathan Nilsson.

Direkt efter pausen nätade Qalid Adan Haji och ökade Rimforsas ledning.

I den 54:e minuten fick Österstad Jacob Bladh utvisad.

I den 74:e minuten ökade Abdirahman Adan Haji ledningen.

Med fem minuter kvar att spela ökade Rimforsa ledningen genom Abdirahman Adan Haji.

7-2-målet kom med fyra minuter kvar att spela, när Abdirahman Adan Haji slog till och gjorde mål som med målet fullbordade sitt hattrick.

Rimforsa ökade ledningen på nytt, till 8-2, bara fyra minuter senare återigen genom Sam Lenneman Söderberg. 8-2-målet blev matchens sista.

Rimforsa har två segrar och tre förluster och 18-19 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Österstad har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 6-23 i målskillnad.

Resultaten i sista omgången innebär att Rimforsa slutar på sjätte plats och Österstad på tionde plats. Österstad åker ur serien.