VIF visade form inför seriepremiären

Vimmerby IF ser ut att ha hittat formen perfekt till seriepremärien nästa helg. Lördagens träningsmatch mot Växjö slutade en stabil 3–1-vinst. "Det såg väldigt bra ut", konstaterade VIF-tränaren Mikael Rinaldo.

Frida Pöder gjorde en stark insats för VIF mot Växjö

Frida Pöder gjorde en stark insats för VIF mot Växjö

Foto: Arkiv

Fotboll2022-04-02 13:12

Växjölaget som Vimmerby mötte har ett samarbete med elitklubben Växjö DFF och var en bra värdemätare på förhand. VIF visade från start att de var det starkare laget.

– Första halvtimmen dominerade vi ganska klart. Vi tog ledningen på straff genom Nathalie Johansson som slog den resolut. Sedan kvitterade de till 1–1 och då gick vid ned oss lite den sista kvarten av första halvlek.

I andra halvlek hittade Vimmerbytjejerna rätt igen och vann med klara 3–1 till slut. Båda målen kom efter riktigt mönsteranfall.

– Agnes Karlsson låg bakom det första när hon hittade fram till Frida Pöder som slog en perfekt passning till Nathalie Johansson som kunde rulla in 2–1. Vid andra målet var det Stina Kägo Bragsjö som lade in bollen till Julia Rosin som tryckte upp den i nättaket.

Rinaldo var riktigt nöjd med lagets insats som helhet.

– Särskilt i andra visade vi att vi var fysiskt starkare över hela banan, sa han.

Spelarna som han ville framhålla för dagen var målvakten Allis Nilsson som gjorde en strong insats. Dessutom Frida Pöder som svarade för sin bästa insats sedan comebacken.

– Som helhet ligger vi väldigt bra till och ser ut att ha hittat formen lagom till seriepremiären borta mot Eneby på lördag. 

Tränaren kunde även glädjas åt att Greta Koponen är tillbaka i klubben.

– Hon ska spela med oss under vårsäsongen i första hand och det blir ett bra tillskott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!