Gunnarsson på väg bort efter säkrade kontraktet

Lämnar Patrik Gunnarsson Vimmerby IF när hans kontrakt löper ut i vinter? Vad Vimmerby Tidning erfar så blir det inte någon fortsättning. "Patrik har gjort ett fantastiskt arbete här över tre år", säger verksamhetsansvarige David Lindgren utan att bekräfta uppgifterna.

Patrik Gunnarsson lämnar Vimmerby IF, enligt uppgifter till Vimmerby Tidning.

Patrik Gunnarsson lämnar Vimmerby IF, enligt uppgifter till Vimmerby Tidning.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-10-08 16:50

Vimmerby IF och Patrik Gunnarsson kommer gå skilda vägar. Detta enligt uppgifter till vår tidning. Uppgifter som säger att 49-åringen inte kommer att fortsätta som huvudtränare nästa säsong.

– Jag har ingen kommentar kring det. Jag har varken sagt ja eller nej. Jag kommer leda träningarna på tisdag och torsdag – så är framtiden just nu. Inget beslut är taget från min sida. Sedan får vi se hur det är i styrelsens händer, säger Gunnarsson, som var med och ta upp klubben i division tre förra säsongen. 

Verksamhetsansvarige David Lindgren om uppgifterna:

"Vi kommer nu efter säsongen att utvärdera både ledare och spelare och se vad vi kan utveckla vidare. Patrik Gunnarsson har gjort ett fantastiskt arbete här i över tre år och jag vet att det är slitigt. Han har ett unikt engagemang. Vi har en bra kommunikation, men ingenting är klart om framtiden än. När det blir klart så kommer vi att meddela det. Målet är att ha en utvecklande miljö, där vi också kan spela en vinnande fotboll", skriver Lindgren i ett sms.

Förra året vann Vimmerby IF division 4 och den här säsongen nådde VIF en sjundeplats i division 3. Till slut var det sju poäng ner till Lindö på kvalplatsen. I lördagens serieavslutning blev det seger med 3–2 mot Haga. 

Patrik Gunnarssons kontrakt med Vimmerby går ut i december.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!