United portar journalister efter läckorna

Tränaren Erik ten Hag sägs ha tappat omklädningsrummet. Nu svarar Manchester United med att porta journalisterna bakom uppgifterna från lagets presskonferenser.

Manchester Uniteds tränare Erik ten Hag slår ifrån sig uppgifter om att han tappat omklädningsrummet. Arkivbild.

Manchester Uniteds tränare Erik ten Hag slår ifrån sig uppgifter om att han tappat omklädningsrummet. Arkivbild.

Foto: Jon Super/AP/TT

Fotboll2023-12-05 15:34

Under måndagskvällen kom uppgifter från flera stora brittiska medier att spelarna i Manchester United ska ha vänt sig emot tränaren Erik ten Hag efter storklubbens svaga start på säsongen.

Enligt Sky Sports ska hälften av omklädningsrummet gått emot tränaren.

– Många av spelarna är missnöjda med spelsättet och anser att de tränas för hårt och tvingas springa för mycket. Spelarna vet inte varför de måste springa, skriver Sky-journalisten Kaveh Solhekol.

Enligt Daily Mail är Solhekol en av reportrarna som bannlysts från klubbens presskonferens inför onsdagens ligamöte med Chelsea. Övriga sägs vara Samuel Luckhurst (Manchester Evening News), David McDonnell (The Mirror) och Rob Dawson (ESPN).

"Gått bakom ryggen"

Manchester United bekräftar att journalister har portats i ett uttalande.

"Klubben har vidtagit åtgärder mot ett antal publikationer, inte för att ha publicerat nyheter som vi inte gillar, men för att ha gjort så utan att först kontaktat oss och gett oss chansen att kommentera, utmana eller kontextualisera."

Även Erik ten Hag uttalade sig kring bannlysningen.

– De (journalisterna) skulle ha kommit till oss först och inte gått bakom ryggen och skrivit artiklar som inte stämmer. Om de kommer till oss först kan vi ha en debatt om saken, säger han på presskonferensen.

Motsäger sig uppgifterna

Nederländaren säger sig inte vara orolig över att ha tappat omklädningsrummet.

– Nej, givetvis finns det spelare i alla lag som inte spelar och inte är glada. Det är normalt. Men det finns inga problem.

– Jag är säker på att spelarna står bakom mig. Du kunde se det mot Brentford, Burnley och Fulham. Du kan inte spela så bra fotboll som vi gjort utan sammanhållning.

Manchester United ligger på sjunde plats i Premier League och riskerar att åka ur Champions Leagues gruppspel.

Hemmamatchen mot ligans andra krislag Chelsea spelas 21.15, svensk tid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!