Ungdomar får speltid i cupäventyr

Vimmerby IF kommer att släppa fram spelare från ungdomsverksamheten i cupmatchen mot BB2001. "Vi tänker ge dem en chans", säger tränaren Dragan Zivic.

Vimmerby IF och Dragan Zivic kommer att släppa fram unga spelare i onsdagens cupmatch.

Vimmerby IF och Dragan Zivic kommer att släppa fram unga spelare i onsdagens cupmatch.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2019-04-24 08:30

Vimmerby IF går i egenskap av division tre-lag direkt in i omgång två av Toyota Cup där man ställs mot division sex-lagetBB2001 på onsdagskvällen.

Inför cupmatchen har ledarstaben i VIF ett öga på fredagens viktiga seriematch mot Mjölby. Man väljer därför att vila den ordinarie startelvan.

– Vi kommer att ge speltid till de som inte spelat så mycket i början av serien. De får chansen att visa inställning och en vilja att slå sig in i laget, säger tränaren Dragan Zivic.

Cupmatchen blir dessutom tillfälle för spelare från ungdomsverksamheten, som normalt inte finns kring a-truppen eller akademilaget, att visa upp sig.

– Några av dem är tillräckligt utvecklade fysiskt, så vi tänker ge dem en chans, säger Dragan Zivic, som själv inte kommer att vara på plats på Bockara IP där matchen spelas.

I segermatchen mot Tranås senast drog både Victor Gustavsson och Jonathan Fält-Öhr på sig skador.

– Victor har tränat för fullt och lindrat sina besvär i foten med tejpning. Jonathan har en skada som det är stort frågetecken på. Han ska träffa sjukgymnast och kommer inte att spela imorgon (onsdag).

Dragan Zivic bekräftar även att AmelKomina kommer att missa ett par seriematcher i samband med att han beger sig för att provspela med FC Basel. Komina flyger till Schweiz under onsdagen och är därmed inte aktuell för cupmatchen.

Onsdagskvällens match mot BB2001 rapporteras live på vimmerbytidning.se. Avspark 18.30.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!