Umeå tog chansen – vände och vann mot Djurgården

Umeå vände och vann hemma mot Djurgården i damallsvenskan. Västerbottenslaget klättrade därmed upp på kvalplats.

Umeå vände och vann hemma mot Djurgården i damallsvenskan. Arkivbild.

Fotboll2022-10-16 14:59

Tilde Lindwall nickade in 1–0 för Stockholmslaget i den 20:e minuten efter ett mönsteranfall.

Olivia Holm kvitterade för Umeå i den 45:e minuten.

I den 57:e minuten fullbordades vändningen. Finländskan Katariina Kosola nickade distinkt in en hörna. Det blev även slutresultatet.

Det innebär att Umeå ligger klättrar i tabellen. Umeå ligger nu på kvalplats, tre poäng före tabellens nästjumbo Brommapojkarna. AIK ligger sist.

Umeå har nu endast två poäng upp till Kalmar på säker mark.

Tidigare under dagen gick Brommapojkarna pumpen hemma mot Vittsjö.

Vittsjös Katarina Gorry gjorde matchens första mål. Australiskan fick till en praktfrispark redan i matchminut fem.

I inledningen av andra halvlek gjorde Vittsjö två snabba mål och gick upp i en 3–0-ledning. Slutresultatet skrevs till slut 3–1 till Vittsjö.

Vittsjö ligger i och med segern på femte plats, en poäng före Hammarby som spelat en match färre.

BP ligger näst sist i tabellen, en poäng före jumbon AIK. BP har dock spelat en match mer än AIK som möter Hammarby på måndagen.