Uddamålsseger när Södra Vi besegrade Tjust

Det blev uddamålsseger för hemmalaget Södra Vi i matchen mot Tjust på Ulfveskog.

Södra Vi IF vann mot Tjust IF FF

Fotboll2023-06-15 21:01

Laget vann torsdagens match i division 5 Småland nordöstra herr i fotboll med 4-3 (1-1).

- En krigarinsats där vi levererar på en högre nivå en i tidigare matcher, tyckte Södra Vis tränare Michael Elmér, efter matchen.

Gästande Tjust gjorde första målet. Jakob Eriksson gjorde målet, redan i sjätte minuten.

Södra Vi kvitterade till 1-1 i 22:a minuten, när Robin Hammar fick träff. Direkt efter pausen gjorde Robin Lundahl mål och gav Tjust ledningen på nytt.

I 54:e minuten nätade Niklas Gunnarsson, och kvitterade för Södra Vi.

Södra Vi tog ledningen bara tre minuter senare genom Ricky Gustafsson.

Fem minuter senare var det Jonathan Gustafsson som såg till att Södra Vi ökade ledningen till 4-2.

Tjust reducerade till 4-3 sex minuter senare genom Albin Juthe på straff. Mer än så blev det dock inte för Tjust.

Det här var Södra Vis andra uddamålsseger den här säsongen.

För Södra Vi gör resultatet att man nu ligger på sjunde plats i tabellen, medan Tjust är på fjärde plats.

Nästa motstånd för Södra Vi är IFK Tuna. Lagen möts tisdag 20 juni 19.00 på Tunhamra.