Tvåmålsledning blev förlust: "Det är fruktansvärt"

Under torsdagskvällen möttes Tenhult och Vimmerby IF. Det slutade med 4–2-förlust för VIF. "Vi var det bättre laget", säger tränare Patrik Gunnarsson.

Rickard Thuresson gjorde två mål, men VIF föll ändå.

Rickard Thuresson gjorde två mål, men VIF föll ändå.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-08-05 22:45

Det var äntligen omstart av division 4 för Vimmerby. Det var Tenhult en bit öster om Jönköping som stod värd för matchen. 

Vimmerby inledde med att Rickard Thuresson gjorde 1–0 i den 20:e minuten Därefter utökade VIF ställningen till 2–0 i den 53:e minuten genom samma spelare. Där bytte dock matchen karaktär och hemmalaget Tenhult gjorde både ett, två, tre och slutligen fyra mål från matchminut 73 och framåt. Matchen slutade alltså 4–2 till Tenhult och VIF fick åka hem med noll poäng. 

När Sporten når tränare Gunnarsson på bussfärden hem så är han tom. 

– Det här var en fruktansvärt jobbig förlust. Vi leder med 1–0 i paus och det är nog vår bästa halvlek på mycket länge. Vi har två stolpträffar plus några fler chanser och det ser väldigt stabilt ut. Sen är det mycket småsituationer som avgör, så som hörnor och insparkar. När de fick sin hörna som blev mål så sa jag precis innan att den där skulle gå in och det gjorde den.

Förlusten är inte rättvis, tycker tränaren.

– Vi kommer inte komma över detta ikväll. Vi spelar väldigt bra och sen kommer de in i matchen och då tappar vi koncentrationen och lägger fokus på fel saker och då kan de spela på. Men jag tycker att vi är mycket bättre än Tenhult matchen igenom. När det är en enkelserie är det extremt jobbigt att förlora.

I tabellen har man ändå tre poäng efter 4–0-segern mot IFK Hallby i premiären. Ett lag Gullringen mötte under fredagskvällen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!