Två snabba i början av andra avgjorde för Gullringen

Gullringen inkasserade tre poäng hemma mot Tenhult på lördagen. Segern grundlades via två snabba mål i upptakten av andra halvlek i matchen som slutade just 2–0. "Vi gör en stabil laginsats", sa Gullringens tränare Peter Magnusson.

Erik Lindblad säkrade segern med sitt 2-0-mål för Gullringen hemma mot Tenhult.

Erik Lindblad säkrade segern med sitt 2-0-mål för Gullringen hemma mot Tenhult.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-08-14 17:49

Efter 0–0 och en intetsägande insats mot Tranås hemma tidigare i veckan var frågan om Gullringen kunde komma igen och prestera bättre mot Tenhult på Gullemon. Första halvlek förblev visserligen mållös, men det såg ändå klart bättre ut spelmässigt för Gullringen.

– Vi spelade bra upp till den sista tredjedelen där vi inte fick till det alls, sa Peter Magnusson.

Andra halvlek hann inte bli särskilt gammal innan Gullringens ledningsmål föll. På en frispark från kanten mötte Alexander Schwartz upp på den bortre stolpen och tryckte in 1–0. Sedan hann det inte gå mer än tio minuter innan Erik Lindblad höll sig framme påpassligt och snabbade upp en bakåtpassning till målvakten som blev för lös och rullade enkelt in bollen i öppet mål.

– Det var skönt att få de där snabba målen och det kändes som att vi punkterade matchen där. Sista 20 minuterna sjönk vi ner och bevakade matchen mest, men Tenhult lyckades inta skapa något nämnvärt, sa Magnusson som framhöll den stbila laginsatsen och gav extra plus till de unga inhopparna Herman Lynbech och Olle Eriksson.

Gullringen provade att ändra spelsystem den här gången till 3-5-2 istället för 4-4-2.

– Jag tycker att trebackslinjen såg stabil ut. Sedan lyckades vi vinna lite mer boll och högre upp i plan som var tanken. Det finns förstås att jobba på, men det var ett bra test av det systemet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!