Unga tjejer i fokus pÄ Asllani Court: "KÀnns jÀttebra"

Fotboll och lek. Kombinerat pÄ ett lÀttsamt vis. Det har Vimmerby IF satsat pÄ nÀr de genomfört tre pass pÄ Asllani Court för unga tjejer. "Spelare frÄn damlaget har hÄllit i passen och det mÀrks tydligt att ungdomarna uppskattar att fÄ hÀnga med sina förebilder", sÀger Vimmerby IF:s Patricia Pöder.

Stina KÀgo Bragsjö i en duell.

Stina KÀgo Bragsjö i en duell.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-09-20 16:00

Sporten var pĂ„ plats och följde ett av de tre passen som Vimmerby IF arrangerade under rubriken Fotbollsskoj. Den hĂ€r kvĂ€llen var det Nathalie Johansson, Frida Pöder, Stina KĂ€go Bragsjö och Molly Levin som var pĂ„ plats frĂ„n damlaget och höll i trĂ€ningen. 

undefined
TrÀningen började med uppvÀrmning i form av svansdatten.

Och skoj, det sÄg verkligen bÄde spelarna och ungdomarna ut att ha.

– Det Ă€r viktigt att sprida fotbollen bredare. Att komma ut till Asllani Court och lĂ„ta tjejerna fĂ„ en timme tillsammans kĂ€nns jĂ€ttebra. De fĂ„r chansen att blanda fotboll och lek pĂ„ ett lĂ€ttsamt vis. Dessutom blir det en extra krydda att ungdomarna fĂ„r chansen att hĂ€nga med spelarna som ofta Ă€r lite av idoler och förebilder för dem.

Efter en uppvÀrmning i form av leken svansdatten kom bollarna fram med övning pÄ att skjuta. Sedan blev det spel. Först med blandade lag och sedan utmaningen för VIF-spelarna att möta hela gÀnget med unga tjejer.

undefined
Nathalie Johansson försöker dribbla sig fram bland ihÀrdiga motstÄndare.

– Det var tufft. Vi var fyra mot ett helt dussin ivriga motstĂ„ndare, sa Nathalie Johansson vars lag fick se sig besegrat den hĂ€r kvĂ€llen.

NÀr trÀningen var över dröjde sig mÄnga av ungdomarna kvar. De utmanade Vimmerbyspelarna pÄ straffsparkar och passade pÄ att ta bilder tillsammans.

– Det hĂ€r blev vĂ€ldigt bra. Det har kommit tjejer som redan Ă€r med och trĂ€nar med VIF, men ocksĂ„ nyfikna ungdomar som hakat pĂ„ spontant och fĂ„tt upp ögonen för fotboll, sa Patricia Pöder.

undefined
Patricia Pöder samlar gÀnget efter genomförd trÀning.
Efter trÀningen utmanade nÄgra av tjejerna Vimmerbyspelarna pÄ straffar.
Efter trÀningen utmanade nÄgra av tjejerna Vimmerbyspelarna pÄ straffar.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!